Bibliotek

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Åpningstider

Mandag Stengt
Tirsdag 12:30 - 17:30
Onsdag Stengt
Torsdag  12:00-19:00
Fredag 12:00 - 15:30
Første lørdag i måneden 11:00-15:00

Biblioteket er sommerstengt hele juli.

Torsdag 21. juni stenger biblioteket kl 15.30.

Hva skjer         

SommerLes

 SommerLes

Nasjonal lesekampanje for barn 1. - 7. klasse i sommer, 1. juni - 31. august. Registrer det du leser på sommerles.no. I juli, når Hurdal bibliotek er stengt, kan Eidsvoll bibliotek kontaktes for hjelp til registrering av bøker og for å hente ut premier. SommerLes avsluttes med is og barneteateret "Pilutta deg". God lesning!

Se informasjonsvideo om SommerLes

Mari Holsve Moen har skrevet sommerlesfortellingen som kan leses på sommerles.no. Se hun ønsker velkommen.  

 

Barneteater: Pilutta deg

8. september kommer barneteatret "Pilutta deg". Forestillingen foregår i allrommet på Hurdal skole og kultursenter, kl 13.30. Gratis!

Bli med på loffen og syng deg gjennom Astrid Lindgrens rike sammen med Sara på gitar og Hege med fele, sag og munnspill. Sara kommer selv fra Småland, og forteller om Astrids liv med folk, fe og landskap som inspirerte til fortellingene. På scenen kan du se noe du kanskje kjenner igjen: hvem eide strømpa, og hvem brukte paraplyen og flaggstanga? Bli med å gjette og syng med på sangene til Pippi, Emil, Marikken, Ronja og de andre skøyerne til Astrid Lindgren. 

 

Digihjelp - digital mestring

Onsdager kl 12-13 kan du komme til biblioteket og få veiledning i

  • bruk av nettbrett, smarttelefon eller PC for å komme på internett.
  • hvor finner offentlig informasjon på internett? Bruk av sentrale kommunale og statlige digitale tjenester
  • enkel forståelse av digital dømmekraft, sikkerhet og beskyttelse av personvern på nett.

Påmelding: Det er plass til to stykker om gangen. For påmelding, ta kontakt med biblioteket på telefon 66106776 eller pr e-post.

Vel møtt!

 

Slektsforskning i biblioteket

Torsdager kl. 17.00-21.00. Gratis.

Kontaktinformasjon: Hurdal historielag v/Vidar Stensrud, tlf. 90695718.

Nytt i biblioteket

  • Sunne, Linn T. : Margrete 1.

    Margrete 1. ble født som prinsesse i Danmark rett etter Svartedauden. Bare 10 år gammel ble hun giftet bort og sendt til Norge. Da hun var 17 år fikk hun sitt første og eneste barn på Akershus slott. På den tiden hadde kvinnene få rettigheter, men Margrethe ble en sterk og handlekraftig monark over hele Norden og den til nå eneste regjerende dronning i Norge. Her kan man lese om livet hennes, spesielt om det som skjedde da hun var barn og ungdom. Biografien er illustrert med humoristiske tegneserieaktige illustrasjoner og med en rekke malerier fra samtiden. Biografi for barneskole/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

  • Bregman, Rutger : Utopia for realister

    Tradisjonell venstre- og høyresidepolitikk har ikke løsningene på vår tids store utfordringer, mener historiker Rutger Bregman. Det er på tide å tenke nytt, og i denne boken presenterer han tre grunnleggende ideer: borgerlønn, 15 timers arbeidsuke og åpne grenser. For mange vil dette fremstå som utopier, men det har de fleste av historiens milepæler vært, påpeker Bregman. Kan det være slik at folk heller vil ha mer fritid og lavere forbruk enn høyere lønn? Er gratis penger mer effektivt enn bistand for å løfte folk ut av fattigdom? Og hva skal vi egentlig leve av når maskiner tar over arbeidsplassene våre?

Se flere »

Kalender

Se flere »

Aktuelt

Slektsforskning

Les mer »

Åpen møteplass

Les mer »

Alle nyheter

Nyttige Apper

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Her finner du oss