Bibliotek

Åpningstider

Mandag stengt
Tirsdag 10 - 11.30, 12 - 15.30
Onsdag 10 - 11.30, 12 - 15.30
Torsdag 12 - 19
Fredag stengt
Første lørdag i måneden 10 - 14

Nytt i biblioteket

  • Moren, Gudmund : Okkupanter : historien om Trudel og Georg Bauer

    I 2014 fikk historikeren Gudmund Moren en eske med gamle papirer av en tysk venn. Esken inneholdt det personlige arkivet etter foreldrene Trudel og Georg Bauer – en omfattende samling brev, dokumenter og bilder. Trudel dro fra Berlin til Norge i 1941 for å jobbe i det tyske Rikskommissariatet. Georg var jurist og sivil embetsmann i den tyske sikkerhetstjenesten i Norge, men også overbevist SS-medlem. Brevene dokumenterer hele deres liv sammen: fra det første møtet i 1942, via hverdagen i Oslo som del av det tyske okkupantmiljøet, fram til nederlaget våren 1945. Deretter fangenskap og internering, men også etableringen av en egen familie. Til sist hjemreise til et kaotisk Tyskland. Mer enn 400 000 tyskere befant seg i Norge under andre verdenskrig, men det er skrevet svært lite om dem. Denne boken tar oss med på innsiden av den tyske krigserfaringen. Samtidig er det en historie om skyld og ansvar, soning og forsoning. Omtalen er utarbeidet av BS.

  • Wade, Klara : En fot utenfor : historien om EØS-forhandlingene

    EØS-avtalen er Norges mest omfattende internasjonale avtale. Hvordan ble den skapt? Europa var fortsatt delt mellom øst og vest da EF presenterte planene om å skape et felles indre marked. Norge måtte raskt finne en vei inn i dette markedet, men uten å ende opp med å bli styrt fra Brussel. Forfatterne har intervjuet både politikerne og forhandlerne bak avtalen i denne historien om fisk og vannkraft, visjonære politikere, steile forhandlinger og riktig timing. Omtalen er utarbeidet av BS.

Se flere »

Kalender

Se flere »

Aktuelt

Merk 31. august

Det er lørdagsåpent bibliotek 31. august i stedet for 7. september.

Les mer »

Boksalg

Biblioteket selger en mengde skjønnlitteratur. Fyll opp en pose til kr. 50,-. Kun kontant. Boksalget varer til 5. september.

Les mer »

Alle nyheter

Nyttige Apper

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Her finner du oss