Hjernehinnebetennelse

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Smittsom Hjernehinnebetennelse i Ullensaker kommune:

En russ i Ullensaker kommune er innlagt på Ahus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Har du vært i kontakt med  russ fra følgende tre russebusser de siste ti dagene er det veldig viktig at du oppsøker nærmeste legevakt for forebyggende behandling raskt.

De tre aktuelle russebussene er:

• Club House fra Lørenskog
  • Castle Club fra Skedsmo
  • Manhatten fra Sørumsand

Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand oppfordrer Laurence Jary-Vattøy (kommuneoverlege i Hurdal kommune) at du tar kontakt med:

Det henvises til:

Informasjon om Vaksinering mot Smittsom Hjernehinnebetennelse for personer bosatt i Hurdal kommune:

Det anbefales at russ og personer som har blitt behandlet med forebyggende antibiotika vaksineres mot hjernehinnebetennelse.

De som har blitt behandlet vil få en telefon fra legevakten med en anbefaling om å vaksinere seg mot hjernehinnebetennelse. Dette gjelder personer som fra før ikke er vaksinert.

I denne anledningen er vaksinen gratis.

Personer som allerede er vaksinert behøver ikke ny dose.

Jessheim helsestasjon vil ha åpent fra kl. 15.00 til 17.00 tirsdag 16. mai og torsdag 18. mai for å håndtere vaksineringen av personer som er behandlet med forebyggende antibiotika og er bosatt i Ullensaker og Hurdal.

Personer bosatt i andre kommuner må følge med på sin kommunes hjemmeside.

Publisert: 15.05.2017 19:51:11
Sist endret: 15.05.2017 20:06