Kommunens apper fornyes

Kommunens apper "Borgermelding" og "Borgerinvolvering" slås sammen til én og samme app. Den nye appen heter "Civis" og er allerede lansert.

Sist oppdatert: 08.03.2024 13:12 | Publisert: 08.03.2024 13:05:24

utklipp fra app-store som viser hvordan applikasjonen ser ut

Mange innbyggere har allerede installert våre apper, "Borgermelding" og "Borgerinvolvering". Med disse appene får innbyggere varsel på sin telefon når kommunen publiserer nyheter og viktige meldinger, og de kan melde inn saker som gjelder feil på vei, vann, avløp osv. 

Nå slås disse to applikasjonen sammen, og den nye applikasjonen "Civis" skal ivatereta en rekke av behovene for kommunikasjon mellom innbygger og kommune. 

Hva må du som har dagens app gjøre?
Du som allerede har installert appen, kan enkelt oppdatere til ny versjon ved å gå til App Store eller Google Play og oppdatere der. Lenkene finner du nedenfor.

Har du ikke lastet ned appen?
Da kan du laste ned appen gratis via App Store eller Google Play. Appen heter Civis.

Her finner du appen i App Store

Her finner du appen i Google Play

Flere kommuner i samme app

App-brukerne vil merke at de nå får mulighet til å få informasjon fra flere kommuner.

Noen har bostedsadresse i én kommune, disponerer et fritidssted i en annen, kanskje har familie i en tredje kommune og arbeider i en fjerde. I Civis skal man kunne følge så mange kommuner man ønsker, og blant disse velge hvilke temaer som er relevante å få informasjon om. I stedet for, i dette tilfelle, å laste ned fire ulike kommune-apper, trenger man kun Civis. 

Universelt utformet – nytt design
Civis tilfredsstiller alle krav om universell utforming og sikrer tilgjengelighet for samtlige brukere i samfunnet.

Appen får et nytt og mer moderne design og vil være langt mer funksjonsrik etter hvert som flere kommuner tar den i bruk.