Vi har lørdag 27.nov. fått svar på 7 nye positive pcr-tester. Med disse har vi nå 23 bekreftede smittede i kommunen i løpet av de siste 14 dagene.

Vi har god oversikt over nærkontakter og smittesituasjonen. Vi tester, isolerer og følger også opp og gjør evt. tiltak i miljøet rundt hvert smittetilfelle. Det er ila helgen avdekket smitte hos fire pasienter ved Hurdal Helsetun og sykehjemmet stenges for besøkende inntil videre. Dette innebærer også besøk til omsorgsboligene. Hurtigtester er ikke med i smittestatus.

Vi håndterer fortsatt pandemien

Hurdal kommune har ikke trappet ned håndteringen av pandemien. Vi følger fortsatt med på smittesituasjonen, kartlegger nærkontakter og smitteveier.
Nå er det særlig antall sykehusinnleggelser som er viktig å følge med på. Dette er i tråd med nasjonale myndigheters strategi og gjenåpningsplan.

Ingen lokale tiltak nå

Per i dag er det ikke behov for lokale tiltak. Vi ser det som viktig at fritidstilbud, butikker, næringsliv og arrangementer går som normalt.

Dette er viktig nå:

• Å takke ja til vaksinen. Det er fortsatt mulig å bestille time til 1. og 2. dose, samt 3.dose om du er over 65 år eller     har nedsatt immunforsvar. https://timebestilling.remin.no/dgi-hurdal
• Bli hjemme når du er syk, og teste deg ved symptomer.
• Ha rene hender og god hostehygiene
• Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne minst en meter.
• Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom. Dette           gjelder i butikker, offentlig transport og alle aktiviteter på jobb og fritid.
• Vurder om du bør redusere antallet nærkontakter.

Mer informasjon

På vår Innbyggerportal finner du informasjon om når og hvordan du tester deg, lenker til nasjonale råd fra helsemyndighetene, og annen relevant informasjon.

Publisert: 28.11.2021 09:40:42
Sist endret: 28.11.2021 10:48