Viken fylkeskommune/Hurdal kommune trenger hjelp fra dere innbyggere i et felles krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.

Har du en trygg skolevei og mulighet til å ta sykkelen eller bena fatt for å komme deg til skolen?

Da hjelper du oss å gjøre det mer koronatrygt for dem som er nødt til å bruke buss til skolen.

Visste du at du kan benytte alle seter på bussen som ikke er sperret av?

Det er tryggere å sitte skulder til skulder med munnbind enn å klumpe seg sammen i midtgangen.

Selv om fordøren hos sjåføren er stengt, må du fortsatt å ha gyldig billett eller rett til fri skoleskyss for å være med på bussen. Og, du; husk munnbind.

Dette skjer de neste ukene:

Viken fylkeskommune og kollektivselskapene kommet opp med en rekke tiltak for å bedre situasjonen på skolebussen. Tiltakene settes i verk så raskt som mulig i ukene framover:

• Det settes inn ekstra kapasitet etter behov. Kollektivselskapene skaffer nå flere busser og sjåfører til perioden vi nå går inn i.
  • På grunn av enkelte overfylte skolebusser, vil kollektivselskapene plassere ut personell på utvalgte holdeplasser når skolene starter opp igjen, for å hjelpe til med å spre de reisende på flere avganger og sjekke billetter.
  • Videre vil fylkeskommunen jobber med å få på plass koronaveiledere som minner om avstand og munnbind på de videregående skolene, som også vil bli brukt ved påstigning til skoleskyssen.
  • Fylkeskommunen har bestilt munnbind som vil bli utdelt til elevene på videregående skoler, for bruk både på skolen på skoleskyssen. Informasjon om hvordan dette gjøres ved skolene.

I tillegg holdes fremdører og de forreste seterekkene på bussen avstengt, seter sperres av for å hindre at folk sitter ansikt mot ansikt, renholdet på busser og billettmaskiner trappes opp og informasjon om reiseråd økes.

Publisert: 15.04.2021 14:01:36
Sist endret: 15.04.2021 14:27