Hvem bør teste seg?

• Alle som har symptomer for koronavirus og med nyoppståtte luftveisymptomer. Med symptomer menes feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk og sår hals med mer.
  • Alle som er har vært i nær kontakt med noen som er bekreftet smittet, også selv om man ikke har symptomer. Se definisjon av nærkontakt på FHI.no. Personer som får varsel i appen «Smittestopp» oppfordres også til å teste seg.
  • Alle som er bedt om å ta en test fra smittesporingsteamet i Hurdal kommune.
  • Alle som har vært i utlandet, i røde land/regioner. Innreiserådene kan raskt endre seg, følg med på Helsenorge.no eller Folkehelseinstituttet for oppdatert informasjon.
  • Dersom du mistenker at du er smittet.

Se Folkehelseinstituttets råd for hvem som bør teste seg

Bestill koronatest

Koronatest kan bestilles ved å ringe 94007161 eller over epost. Koronatelefonen er betjent mandag, onsdag og fredag i tidsrommet kl. 9 – 11. Du må ha personnummeret ditt klart. Hvis du sender en epost, oppgi navn og telefonnummer. Du vil bli ringt opp for booking av tid.

Møt til avtalt tid. Vennligst gi beskjed dersom du ikke kan komme.

Hvor foregår testen?

Teststed er ved sykehjemmet på Hurdal helsetun. Teststasjonen er åpen mandag, onsdag og fredag fra kl. 13.30 til 15.00. Du vil bli testet i bilen. Følg skilter frem til teststasjonen.

Kart over helsetunet og teststasjon

Slik får du prøvesvar, samt oppfølging

Prøvesvar foreligger vanligvis etter 1 - 4 dager på Helsenorge.no, og du vil bli varslet på sms eller/og epost når det er klart. Kontakt din fastlege hvis du har spørsmål til prøvesvaret eller du ikke har fått det innen rimelig tid.

Logg inn på Helsenorge.no for prøvesvar

Inntil man får prøvesvar

Alle som har tatt koronatest oppfordres til å holde seg hjemme og unna andre mennesker inntil man får prøvesvar.

Les om karanteneregler og isolasjon på FHI.no

Hvis testen er positiv

Positivt prøvesvar vil si at du er smittet og må i isolasjon. Du vil bli kontaktet av kommunens helsetjeneste for smittesporing.

Hvis testen er negativ

Negativt prøvesvar vil si at du er ikke smittet. Hvis du ikke var i karantene, kan du gå tilbake til jobb eller skole når du føler deg frisk. Dersom du allerede var i pålagt karantene, skal denne fullføres selv om du føler deg frisk.

Publisert: 20.02.2021 11:01:22
Sist endret: 22.02.2021 11:59