Innhold

Den nye fløyen med digitale tavler, seks klasserom, grupperom og ikke minst et møterom er forbeholdt 5. -7. trinn. 1.-4. trinn og ungdomstrinnet har sine egne fløyer, og de forskjellige alderstrinnene har også tilknyttede uteområder. I tillegg vil den nye fløyen bety at kultursenteret får tilbake allrommet sitt, som i dag brukes som klasserom.

«Det betyr at vi igjen kan ha den kulturelle skolesekken på besøk, og utenfor skoletid kan vi få konserter og andre ting, slik det var tenkt i utgangspunktet,» sier rektoren mens han viser rundt på skolen.

For skolen er et møtested i sentrum. I 2013 ble to barneskoler og ungdomsskolen slått sammen i nyskolen. Det er også bygdas kulturhus med kino, allrom, bibliotek, lydstudio og kulturskole, og byggets allrom er godkjent som livssynsnøytralt seremonirom. I tillegg er det en flerbrukshall som kommunen og Hurdal IL samarbeider om, og et utrolig fint uteområde rundt skolen med fotballbaner, kunstgressbaner, friidrettsbane og hoppbakker.

Da pandemien stengte landet, var Hurdal skole godt rustet. Høsten 2020 hadde alle elever fått hver sin bærbare, digitale enhet – de yngste fikk læringsbrett mens de eldste fikk PC. Dermed var alt klart til digital hjemmeundervisning. 

«Men Hurdal skole var lite stengt. Vi var mer eller mindre på skolen hele tiden, unntatt uke 7 i 2021, da kommunelegen valgte å stenge skolen. Takket være at vi er en romslig skole, kunne faktisk alle være på skolen også i den perioden ungdomsskolen var på rødt nivå ved årsskiftet,» forteller rektoren, som nå kan se frem til enda mer plass.

I dag rommer skolen rundt 300 elever, men etter åpningen av den nye fløyen mener rektoren han fint kan få plass til 50 elever til.

«Skolen er bygget for befolkningsvekst. Det er bare å flytte til Hurdal, for her blir du tatt godt imot,» sier han og oppfordrer tilflyttere til å henge seg på de tilbudene som finnes. For Halvard Berntsen vet hva det vil si å komme utenfra. Han er ikke selv fra Hurdal, men tok over som rektor i 2021, og er ifølge seg selv blitt tatt veldig godt imot. Skolemangfold «Det er fint å være her og å komme til en ny, fin og godt utstyrt skole med kompetente, velmenende og gode mennesker. I tillegg er jeg del av en oppvekstgruppe med en veldig god leder, så sammen sørger vi for et godt skoletilbud for 1.-10. trinn.» 

Skoletilbudet fikk også et nytt tilskudd i 2021 med åpningen av Hurdal Steinerskole for 1.-4. trinn. «Kommunen er positiv til Steinerskolen, siden vi ønsker mangfold og valgfrihet for kommunens innbyggere. Vi synes det er viktig at innbyggerne har mulighet til å gå på steinerskole her i bygda slik at de slipper å reise ut av bygda for å få det tilbudet,» sier Heidi Bjørtomt, virksomhetsleder for oppvekst i Hurdal kommune.

- Rektor Halvard Bertnsen gleder seg til mellomtrinnet kan flytte over i den nybygde fløyen.

- Skolebibliotek og folkebibliotek i ett, her med elevenes egne bokanmeldelser.

- Det er mye kunst rundt omkring på Hurdal skole og kultursenter.

Ingeborg Lundby, 1. klasse

Det er bare snille lærere her på skolen. Vi leker mye ute på lekeplassen sammen med fadderne våre. Jeg liker både kunst og håndverk og norsk. På SFO følger vi med på hvordan et tre har det gjennom hele året, og så drar vi masse på tur.

Trym Ravneng Berg, 3. a-klasse

Vi i tredjeklasse får lov til å være på den nye kunstgressbanen, der vi kan spille fotball. Jeg liker alle fagene på skolen og liker å dra på tur med SFO. Det er fint at jeg kjenner så mange, og at jeg går på skole med flere av naboene mine.

Marius Eide, 3. b-klasse

Det er en fin skole å gå på. Jeg liker matte og gym, spesielt når vi drar til Råholt for å svømme.På SFO er vi naturvakter i ferien. Da drar vi på tur og plukker søppel, og vi finner masse søppel som vi tar med tilbake og kaster.

Tekst Vibeke Lindstad/Hurdalsmagasinet

 


Publisert: 10.12.2021 08:40:38
Sist endret: 10.12.2021 09:18