Det ble i går meldt ett nytt smittetilfelle.

Personen var allerede i karantene.

Det har også vært to tilfeller av smittede ansatte ved Hurdal Recoverylandsby og Hurdal Recoverysenter forrige uke. De som er smittet er bosatt i andre kommuner og følges opp der.

Ett av tilfellene utløste gjennomføring av hurtigtesting ved institusjonen, mens det andre har medført karantenetiltak. Alle hurtigtestene var negative.

Elever ved Hurdal Verk Folkehøyskole er også testet etter påskeferien, alle med negative prøvesvar.

Totalt har 45 personer bostedsregistrert i Hurdal vært smittet siden pandemiens start.

Sist uke testet 40 personer seg ved teststasjonen i Hurdal.

Vi erfarer at det er noe lav testaktivitet sammenlignet med smittetrykket i vår region. Kommuneoverlegen oppfordrer til ekstra lav terskel for testing slik at vi unngår skjult smitte. Nå som pollensesongen er i gang minner kommuneoverlegen om at symptomer på pollenallergi og covid-19 har visse likhetstrekk. Allergikere oppfordres derfor ved usikkerhet til å teste seg slik at man kan utelukke covid-19.

Vaksinasjonsprosessen går som planlagt, og denne uken og neste mottar Hurdal 186 doser. Vi vaksinerer nå innbyggere under 75 år, samt personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp av Covid-19.

Det er fortsatt et høyt tiltaksnivå i Hurdal. Her finner du detaljene om tiltakene som gjelder: https://www.hurdal.kommune.no/publisert-innhold/helse-og-oppvekst/koronainformasjon/lokal-forskrift/

For anbefalinger om sosial kontakt er det nå dette som gjelder:

Man bør ikke ha flere enn fem gjester i eget hjem. Det oppfordres til å møtes utendørs.

Antallet kontakter gjennom en uke bør ikke overstige 10 personer ut over nødvendige kontakter i jobbsammenheng, husstandsmedlemmer og barnehage- og skolekohorter.

Publisert: 14.04.2021 14:15:10
Sist endret: 14.04.2021 14:15