Vi er et lite samfunn og et mulig lokalt smitteutbrudd vil raskt påvirke skole, barnehagene og våre helsetjenester. De siste to ukene er 7 nye tilfeller bekreftet i kommunen.

Det er derfor ekstra viktig at vi nå alle er med på dugnaden. Begrens dine sosiale kontakter, og følg rådet Erna Solberg gav den 5.november; Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Derfor bør unødvendige besøk og aktiviteter utsettes til vi har mindre smitteutbredelse i samfunnet. Ta i bruk digitale møteplasser, og ha noen få nærkontakter som du møter, gjerne utendørs!

Vår kommuneoverlege, Carl Magnus Jensen, har en viktig oppfordring til oss:

Koronaviruset er svært smittsomt også før det gir symptomer! Personer som ellers er friske kan ha milde eller fraværende symptomer gjennom forløpet. Dette er egenskaper hos viruset som gjør det vanskelig å beskytte våre sårbare innbyggere. Det er derfor viktig at forekomsten av smitte er lav i hele befolkningen, slik at ansatte i helsetjenestene har lav risiko for å bli smittet og dermed utgjøre en risiko for sine pasienter i helsetjenestene.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle innbyggere til å teste seg ved symptomer og til å følge alle anbefalinger og regler.

Når smitte oppstår har man sett en økende tendens til rykter og negativ omtale omkring både smittede personer, organisasjoner og håndtering av smittevernet. Kommuneoverlegen vil på det sterkeste oppfordre befolkningen til å tenke seg nøye om før man bidrar til dette.

Vi er avhengige av at det er lite skam knyttet til å ha covid-19 og til å teste seg hvis man lurer på om man er syk. Det er ikke slik at kun ubetenksomme personer får smitte. Samvittighetsfulle personer som har fulgt alle retningslinjer kan bli smittet og smitte andre før man kunne mistenke dette. Også personer som har brutt retningslinjer må kunne tørre å teste seg uten å risikere offentlig refs.

- Ta ansvar for egen etterlevelse av smittevernreglene og ta ansvar for hva du formidler av holdninger til dem som er så uheldige å ha blitt smittet av covid-19.

Ta vare på hverandre, på avstand!  Hold hodet kaldt, og hjertet varmt! Dette klarer vi sammen!

For avtale om koronatest, ring 66 10 14 16 (hverdager 09.00-15.00).

For spørsmål om koronaviruset, se helsenorge.no eller ring 815 55 015.

Publisert: 19.11.2020 09:28:00
Sist endret: 19.11.2020 10:18