Innhold

Det er fortsatt et høyt smittetrykk i Hurdal, og den siste uken er det registrert over 27 nye smittetilfeller av Covid-19. Litt over halvparten av disse kan knyttes til Hurdal skole og kultursenter.

Det er ikke mistanke om Omikronvarianten i Hurdal. Det er heller ikke meldt om alvorlig sykdom blant smittetilfellene i vår kommune.

 

Smitteutbruddet ved Hurdal sykehjem

De siste to ukene har det vært et pågående smitteutbrudd ved Hurdal sykehjem, som også har berørt hjemmebaserte tjenester. 9 pasienter og 6 ansatte har i denne perioden fått påvist covid-19.

Siste PCR testing ble utført den 6.desember og viser at alle ansatte ved sykehjem og hjemmebaserte tjenester har testet negativt. Alle beboere i omsorgsboliger har også testet negativt og det åpnes derfor for besøk i disse boligene.

På sykehjemmet har også alle andre pasienter testet negativt, og flere av de som har vært smittet er nå ute av isolasjon. Det er fortsatt noen pasienter i isolasjon, og sykehjemmet er derfor stengt for besøkende inntil videre.

 

Positiv test?

  • Den som er smittet (indekspasienten) må nå selv kontakte nærkontakter.
  • Oppstår det smitte i en skoleklasse eller barnehagegruppe vil foresatte blir varslet via virksomhetenes egne informasjonskanaler, som f.eks. Mobilskole.

 

Her er noen praktiske råd om hva du bør gjøre hvis du trenger test eller hvis du tester positivt på hjemmetest eller PCR-test:

  • Alle som har mulighet, bør bestille time til testing elektronisk via vår nettside.
  • Du som er nærkontakt av en smittet eller har luftveissymptomer, kan bestille selvtest ved å henvende deg til smittesporingsteamet.
  • Får du positivt svar på en hurtigtest du tar hjemme, må du isolerer deg og bestille time til testing.
  • Viser hurtigtest eller PCR-test at du er smittet, må du selv så fort som mulig selv informere alle nærkontaktene du har hatt de siste 48 timene før du fikk symptomer (eller før du tok test hvis du ikke har symptomer).
  • Får du positivt svar på PCR-test, trenger du ikke kontakte smittesporingsteamet. Teamet vil ringe deg.
  • Trenger du koronaråd eller mer informasjon om korona, kan du ringe den nasjonale koronatelefonen på 815 55 015, finne informasjon og spørre chatboten på helsenorge.no
  • Er du så dårlig at du tror du trenger legehjelp, skal du ringe din fastlege. Er fastlegekontoret stengt, kan du ringe legevakten på 116 117. Står liv og helse i fare, ring 113.

 


Publisert: 10.12.2021 13:52:18
Sist endret: 10.12.2021 14:00