Fritidsaktiviteter for barn som normalt

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner og lignende må fortsatt utsettes.

Idrettshallen, som har vært stengt de siste ukene, åpnes opp igjen.

For voksne videreføres den lokale forskriften om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Skolen på gult nivå

Ungdomskolen går tilbake til gult nivå fra onsdag 20.01.

Hva endres av åpningstider i Hurdal kommune:

Dette er de nye nasjonale reglene:

• Ungdomsskoler og VGS nedjusteres til gult nivå. Skolene kan holde rødt nivå hvis nødvendig.
  • Barn og unge under 20 år kan delta i fritidsaktiviteter som normalt, både innendørs og utendørs. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. Trening kan gjennomføres. Kamper, cuper og stevner må fortsatt utsettes.
  • Voksne kan trene utendørs hvis det er mulig å holde god avstand.
  • Toppidretten anbefales å utsette alt seriespill i to uker.
  • Anbefalingen om digital undervisning videreføres. (Fagskoler, høgskoler, universitet). I områder uten høy smitte bør det sikres fysisk undervisning minst en gang i uken der det er mulig å utføre i tråd med smittevernrådene.
  • Kulturarrangementer anbefales utsatt. Gjelder ikke begravelser.
  • Anbefalingen om å unngå reiser som ikke er nødvendige, videreføres.
  • Anbefaler alle i størst mulig grad å begrense sin sosiale kontakt. Ikke mer enn 5 gjester i tillegg til husstanden. Man må ikke være flere enn at man klarer å holde avstand.
  • I private sammenkomster utenfor eget hjem kan man ha 10 personer innendørs, 20 personer utendørs.
  • Viderefører skjenkeforbudet, men gjør ny vurdering neste uke.

Nasjonale tiltak

Publisert: 19.01.2021 14:20:01