Innhold

E-bøker

Akershusbibliotekene tilbyr e-bøker til utlån. Last ned appen BookBites fra Google Play eller Appstore. Kontakt oss gjerne, vi hjelper deg i gang!

Slik kommer du i gang
  • Du må være registrert låner ved et av bibliotekene i Akershus
  • Du må ha lånernummer og pinkode tilgjengelig
  • Du må laste ned ned appen BookBites fra Google Play eller Appstore. Fungerer med Android og iOS.
  • Du kan ikke lese e-bøker fra biblioteket på «vanlige» lesebrett. Du må ha nettbrett eller smarttelefon
  • Det finnes ulike typer smarttelefoner og nettbrett. BookBites kan lastes ned til enheter med iOS eller Android. BookBites kan ikke benyttes på enheter med Windows. BookBites kan heller ikke benyttes på lesebrett av typen Kindle.
Utlån og fornyelser
  • Lånetid for e-bøker er tre uker. Etter dette blir boka automatisk levert tilbake om du ikke fornyer den
  • Du kan låne opp til tre e-bøker samtidig
  • Du kan reservere bøker

PressReader

PressReader er en digital tjeneste for aviser og magasiner. Med PressReader får du ubegrenset tilgang til mer enn 4000 titler fra hele verden. Innholdet leveres fra mer enn 100 land på mer enn 60 språk. Noe for enhver smak! Du får tilgang til PressReader via gratis app på App Store og Google Play. 

Slik kan du bruke PressReader

Du kan bruke PressReader ved å laste ned appen eller ved å bruke PCer på biblioteket. I appen kan du laste ned aviser og magasiner gratis ved å koble deg på bibliotekets trådløse nett. Du kan også laste ned innhold i appen gratis hjemme 72 timer etter at du har forlatt biblioteket. Etter 72 timer må du igjen koble deg på bibliotekets nett.

FilmBib 

På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort og PIN-kode og se filmene på pc, telefon og nettbrett.

Filmbib

Filmbib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play

Filmer i Filmbib

I Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer både for barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Det blir stadig lagt nye filmer til tjenesten.

 

Bokhylla.no 

På Bokhylla.no finner du digitaliserte bøker, aviser, tidsskrifter, kart, bilder og lydopptak i Nasjonalbibliotekets samling. Tjenesten er gratis for brukere med norske IP-adresser. Noe kan lastes fritt ned, annet er kun tilgjengelig i biblioteket. 

Verdensbiblioteket.no

Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelig for strømming gjennom tjenesten. Du kan strømme så mye du vil, det er ingen begrensninger for hvor mye du kan bruke tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Du må bare opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet. Å opprette bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Forskningsresultater

Nora finner du alt i norske vitenarkiv i en tjeneste. Det er studentarbeider, tidsskriftartikler, rapporter, avhandlinger, bøker og mye mer, åpent tilgjengelig.


Publisert: 27.01.2020 12:50:01
Sist endret: 27.01.2020 12:50