• Hammer, Anne Sofie : Mille og Mille tar kaka

  En ny jente begynner i Milles klasse første dag i fjerde klasse. Hun heter også Mille, og de blir straks bestevenninner. De to har samme humor, og finner på mye sprøtt og morsomt. Men en dag går det galt når de ved et uhell ødelegger kjæresteforholdet til en av jentenes storebror og han blir veldig lei seg. Nå må de rette opp feilen uten å avsløre seg selv. Humorserie for småskole-/ mellomtrinnet.

 • Nazari, Abbas : Etter Tampa : fra Afghanistan til New Zealand

  Da Taliban inntok landsbyen deres, ble familien til syv år gamle Abbas Nazari tvunget på flukt. Med to voksne og fem barn satte familien ut på en livsfarlig reise gjennom fjellene i Afghanistan, Pakistan og Indonesia før de steg om bord i en gammel fiskerbåt med kursen mot Australia. Etter et døgn ute på havet begynner båten å ta inn vann. Bare timer før båten synker, dukker det norske skipet MS Tampa opp. Tampa-hendelsen er en av de største redningsaksjonene i maritim historie. Det norske skipet MS Tampa, med kaptein Arne Rinnan og hans besetning på tjuesju, reddet den 26. august 2001 438 flyktninger fra en synkende båt i australsk farvann. De fleste var fra Afghanistan, og blant dem var 26 kvinner og 43 barn. Abbas Nazari var et av disse barna. Han har nå skrevet en sterk og viktig historie om flukten fra Afghanistan, om Taliban som sakte tok over landsby etter landsby, om hans folk, hazarafolkets, evige undertrykkelse. Abbas Nazari er nå akademiker og har skrevet en brennaktuell sakprosabok i et nydelig, poetisk språk. Med nyskrevet etterord av Elisabeth Eide.

 • Wilde, Oscar : Kritiske essays

  Mange er kjent med Oscar Wilde. De fleste kjenner ham som en artig dramatiker, en deka-dent romanforfatter eller en underfundig eventyrforteller, eller kan hende kjenner man ham på grunn av rettssaken der hans «skeive» virke og kjærlighetsliv ble dømt til fengsel for «grov usedelighet». Når Wilde trekkes frem er det enten på grunn av hans tragiske skjebne eller hans vittige still, få ser ham som en sentral intellektuell i modernismens demring på slutten av 1800-tallet. Det er denne Wilde, den kritiske Wilde - Wilde som intellektuell og filosof, en kunstteoretiker som målbærer en usedvanlig dialektikk mellom det skjønne og det gode i sin tenkning - denne oversettelsen av hans «Kritiske essays» ønsker å kaste lys på; i form av en tekstkritisk og kommentert oversettelse som tar Wildes estetikk og politiske tenkning på alvor. I samlingen finner man alle Wildes større essayverk oversatt til norsk. Wildes essaysamling «Hensikter» (Intentions) som første gang i sin helhet er oversatt på norsk, dekker Wilds kunstteoretiske syn, fra kritikkens rolle i dannelsen av kunstverket, til blendverket og løgne-nes betydning for sannheten. Menneskets sjel og sosialism (Man's Soul Under socialism), som er Wildes politiske traktat, plasserer ham i den sosialistiske og anarkistiske politiske tradisjonen med en hardtslående kritikk av veldedighetens dobeltmoral og privateindomens ødlegende følger, ikke minst for estetikkens utfoldelse.

 • Nilsson, Frida : Hundeeierne

  Foreldreløse Martin drømmer om å finne faren sin. Og den eneste som kan hjelpe ham med det, er hunden Jack. I en verden hvor hunder og mennesker kan snakke sammen og lever side om side, drømmer hunden Jack om en virkelighet der hunders rettigheter er likestilt med menneskers. Foreldreløse Martin er mest opptatt av å finne sin virkelige far. Jack er den eneste som vet hvem han er, og da Jack må forlate gården de bor på bestemmer Martin seg for å rømme sammen med sin lurvete venn. Men livet på rømmen er ikke bare enkelt for en ni år gammel gutt og en halvblind hund. De møter på både hindringer og farer, og får både venner og fiender. Men hvem som er hva, er ikke alltid så lett å forstå. Hvordan skal man komme seg fram når man ikke kan stole på noen? Hundeierne er første bok om Martin. Fortelling for småskoletrinnet.

 • Riordan, Rick : Gudenes beger

  Percy Jackson, Annabeth Chase og Grover Underwood er endelig samlet igjen. Percy Jackson, halvgud og sønn av selveste Poseidon, har reddet verden gang på gang. Alt han drømmer om nå er å fullføre skoleåret i fred. Men dessverre er ikke gudene helt ferdig med ham ennå. Det viser seg at for å komme inn på college neste år, trenger Percy tre anbefalingsbrev fra Olympens guder - og dermed må han utføre tre nye oppdrag for dem. Først og fremst må han spore opp gudenes beger før det havner i gale hender. Og helst før Zevs oppdager at begeret er borte. Serien 'Gudene fra Olympos' er en frittstående fortsettelse av serien om Percy Jackson. Hovedfokus er fortsatt gresk mytologi, men også gammel romersk mytologi har en sentral rolle. Fantasy for mellom-/ungdomstrinnet.

 • Sotberg, Victor : Nekromanseren

  Edelmot er et spill, en virtuell fantasiverden hvor man lever akkurat som man vil. Victor og Odin har spilt på samme lag, men akkurat idet Victor trodde han hadde funnet en venn, dolket Odin ham i ryggen inne i spillet. Etter sommerferien går begge guttene i 9. klasse - og møtes igjen på hvert sitt lag. Men noe har skjedd: Victor er ikke lenger den usikre personen han var før: Han er kald, målbevisst - og fryktelig god i Edelmot. Styrkeforholdet er endret og alle kortene delt ut på nytt. Hvordan skal de to forholde seg til hverandre nå? Tegneserie/fantasy for mellomtrinnet.

 • Sandmæl, Cathrine : Jenter

  Eli har akkurat flyttet til et tettsted litt utenfor Oslo. Hun får innpass i en jentegjeng som liker manga og beundrer tegneferdighetene hennes. En av de andre jentene i gjengen heter Nina. Da Eli tullekysser Nina på en bursdag, blir hun forelsket - eller lurer på om hun blir det. For hvordan er det egentlig å være forelsket? Og kysset Nina bare tilbake på gøy, eller var det seriøst? Dette er en morsom og sår oppvekstroman om vennskap og det å finne ut hvem man er - både selv og i forhold til andre. Tegneserieroman for mellomtrinnet.

 • Iversen, Andreas K. : Max Manus : en tegneserie om en av Norges største motstandshelter

  Se for deg at friheten din blir tatt fra deg. Ville du overgitt deg? Eller ville du kjempet? Max Manus tar deg med tilbake til andre verdenskrig, der du gjennom actionfylte kamper, humoristiske skråblikk og nervepirrende spenning blir kjent med en av norgeshistoriens største motstandshelter. Da Tyskland invaderte Norge i 1940 kastet Max Manus seg inn i motstandskampen, sammen med blant andre Gregers Gram og Gunnar Sønsteby. Gjennom Kompani Linge utgjorde de kjernen i Oslogjengen, som med livet som innsats kjempet en intens kamp mot den nazistiske okkupanten. Dette er en fortelling om en av Norges største motstandshelter som var med på spennende spesialoperasjoner, livsfarlig sabotasje, unikt kameratskap, bunnløs kjærlighet, stor sorg, blodige kamper og en intens flukt fra Gestapo. Tegneserie for småskole-/mellomtrinnet.

 • Mileman, Hannah : Vesle vil også telle til ti

  Klart Vesle kan gjøre selv!

  Store har fått i lekse å telle fuglene i parken. Vesle vil også telle dyr og småkryp. Men klarer han å telle helt til ti?

  Vesle er stadig ute på oppdagelsesferd. Verden er full av nye og rare ting! Av og til er det for langt opp eller for bratt ned. Av og til er det vanskelig og skummelt. Store tror ikke at Vesle kan klare ting selv. Men Vesle er liten og ganske lur. Klart Vesle også kan!

  "Vesle vil også bade" er tredje bok i den varme og humoristiske serien om Vesle. Den uttrykksfulle streken, de sterke fargene og gjentakelsene gjør Vesle til en gjenkjennelig figur for de minste. Vi følger ham gjennom små dilemmaer og store følelser. Vesle vil også passer fint til høytlesning, men er laget i stødig papp så minsten også kan få lese selv!

 • Scheffler, Axel : Den store ballongen

  Tramp har fått en stor, rød ballong. Han er så stolt!
  Det går bra en stund, men når ballongen flyr av sted og sprekker, må Line finne på noe til trøst.

 • Scheffler, Axel : Den nye vennen

  Tramp og Line drar til stranda. De samler skjell, graver i sanden og koser seg. Mens Line tar en lur, får Tramp en ny venn som heter Ola. Ola er kul og skikkelig god til å stå på hendene. Når Line våkner, virker det som om Tramp heller vil leke med Ola enn med henne. Tror du alle tre kan bli venner?


Publisert: 03.12.2016 13:20:51
Sist endret: 08.05.2024 13:39