Biblioteket tilbyr

Sist oppdatert: 14.05.2024 09:35 | Publisert: 27.01.2020 12:50:01

I bibliotektet

Arbeidsplasser i biblioteketBiblioteket har publikumspcer, multifunksjonsskriver, trådløst nett og studieplasser som kan benyttes i biblioteket åpningstider. 

 

 

Lokalsamling

Biblioteket har en lokalsamling bestående av bygdebøker fra Hurdal og bygdene rundt, landbrukshistorie, slektshistorie og kulturhistorie. Mange av bøkene er digitalisert og kan søkes opp på Nasjonalbibliotekets Nettbibliotek

Biblioteket selger bygdebøker og andre bøker med tilknytning til Hurdal: 
Bøker til inntekt for Hurdal kommune
Tittel Forfatter År Pris
Hurdal: natur, kultur og historie Arvid Garsjømoen, Trond Vidar Vedum, Tor Grønvik og Thore Knudsen (foto) [2019] Kr 300
Hurdal bygdebok: bind 1.
Bygdehistorie
Olav Tveter 1973 Kr 500. Kr 950 samlet.
Hurdal bygdebok: bind 2.
Gards- og slektshistorie
Olav Tveter 1958 Kr 500. Kr 950 samlet.
Hurdalsmålet. De gamle hurdølers dialekt Åsmund Bjørhus 2008 Kr 350
Levende kulturminner på Romerike Monica K. Tully 2010 Kr 300
Håndplukket: en smak av Hurdalsjøen hotell og konferansesenter Kristin Jøtun 2015 Kr 300
       
Bøker til inntekt for andre
Tittel Forfatter År Pris
Historien om Hurdal sparebank 1957-1989 [Håkon Garsjø] [2018] Kr 100
Det beste fra Vi og Værket: 1956-1994. Historiske perler av allmen interesse. John Granly (red.) 2013 Kr 495
Den hvite Dame eller Gjenfærdet i Hurdal Præstegaard: en fortelling av candidat Strøm bygget over et gammelt sagn fra Hurdal 1981 Kr 100

 

Frøbibliotek

Frø som spirerDu kan kan låne frø, dyrke, sanke og levere tilbake frø på høsten. Biblioteket har en liten samling, og tar også mot frø som ikke er i samlingen. Det kan være smart å sanke frøene i kaffefilter. Skriv på navn på planten og dato for når frøene er sanket.

 

Digitale tjenester

E-bøker og lydbøker på norsk

BookBites

BookBites inneholder e-bøker og lydbøker på norsk både for barn og voksne. Appen har god funksjonalitet og kan lastes ned på smarttelefon og nettbrett. Tjenesten er gratis og krever lånekort. Lånetid er 4 uker.

E-books and audiobooks in English

Libby

Libby inneholder e-bøker og lydbøker på engelsk både for barn og voksne. Appen kan lastes ned på smarttelefon og nettbrett. Tjenesten er gratis og krever lånekort. Man må oppgi Fylkesbiblioteket i Akershus, Buskerud og Østfold som hjemmebibliotek.

Kortfilmer og dokumentarer

FilmBib 

FilmBib er en strømmetjeneste med norske kortfilmer og dokumentarer både for barn og voksne. Tjenesten krever nasjonalt lånekort. FilmBib finnes også som app.

Lovdata Pro

Lovdata Pro

Lovdata Pro gir enkel til gang til rettskilder gjennom rettsområder, registre og søk. Tjenesten er kun tilgjengelig i bibliotekets lokaler.

Nettbiblioteket

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek 

Nettbiblioteket inneholder digitalisert materiale fra hele Nasjonalbibliotekets samling, tilgjengelig for norske IP-adresser. Noe av innholdet er kun tilgjengelig i norske bibliotek etter bestemte vilkår. 

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket inneholder lydbøker og e-bøker på mange språk. Tjenesten er gratis.

Aviser og magasiner 

PressReader

PressReader inneholder aviser og magasiner fra hele verden. Du får gratis tilgang i en uke ved å besøke biblioteket, koble deg til det trådløse nettverket og laste ned det du vil lese i appen. 

Tibi - tilrettelagt litteratur

Tibi - tilrettelagt litteratur 

Tibi - Biblioteket for tilrettelagt litteratur inneholder inneholder tusenvis av lydbøker for alle som strever med å lese.

Hjelp til søk i Avistjenesten, Helsebiblioteket og Oria

Avistjenesten 

Nasjonalbibliotekets Avistjeneste inneholder historiske aviser som er digitalisert og som du kan søke i. Her kan du finne personer, hendelser og bilder. Du kan søke i all tekst og du kan søke etter avisens tittel på en bestemt dato. Biblioteket hjelper deg med pålogging, og kan også hjelpe deg med å søke.

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket inneholder fagstoff for helsearbeidere. Her finner du forskning, oppslagsverk, retningslinjer, pasientinformasjon med mer. Biblioteket kan hjelpe deg med å søke, og avtal gjerne en tid slik at søket blir mer effektivt.

Oria

Oria er fag- og forskningsbibliotekenes bibliotekkatalog. Her finner du bøker, tidsskrifter, artikler, elektroniske ressurser med mer. Biblioteket kan hjelpe deg med å søke etter litteratur.

En del av materialet er åpent tilgjengelig (Open Acess), annet må du bestille fra din utdanningsinstitusjon. Biblioteket bestiller ikke pensumlitteratur på fjernlån.