Hurdal bibliotek

Ordinære åpningstider

Mandag stengt
Tirsdag 10 - 11.30, 12 - 15.30
Onsdag 10 - 11.30, 12 - 15.30
Torsdag 12 - 19
Fredag stengt
Første lørdag i måneden 10 - 14

 Merk! Biblioteket er ubetjent 14. desember kl. 12-13.30.

Nytt i biblioteket

  • Seneca, Lucius Annaeus : Verker i utvalg

    Filosofen og politikeren Lucius Annaeus Seneca levde i tidlig romersk keisertid. Som senator ble han beundret for sine talegaver, og han hadde suksess som politiker, men det er som filosof han fremdeles kaller på vår oppmerksomhet og interesse. Seneca tilhørte Den nye eller romerske Stoa, en moderert form for stoisisme som var mer tilpasset det romerske samfunnet. Han var ikke så opptatt av de grunnleggende stoiske teoriene om verdensaltet, viktigere for ham var det å vise de praktiske konsekvensene den stoiske læren hadde for vanlige mennesker. Han skrev ikke teoretiske studier i det stoiske tankesystemet beregnet på filosofkolleger og den intellektuelle eliten, han skrev sine moralfilosofiske essays og epistler med tanke på en videre leserkrets, den opplyste allmenhet. Hans essays og moralfilosofiske brev gir oss et vell av leveregler som kan lede oss til et godt liv, som for eksempel: «Livet vi får er ikke kort, vi gjør det kort, vi har ikke for lite av det, men vi ødsler det bort.» Senecas skrifter gir oss også et godt bilde av tidens tankesett og sosiale forhold. I vår tid har stoisismen fått en renessanse, og Senecas veiledning til et bedre liv er like aktuell den dag i dag, den føyer seg inn blant våre dagers «selvhjelps.litteratur». Dette er første gang et fyldig utvalg av Senecas skrifter foreligger i norsk oversettelse.

  • Rousseau, Jean-Jacques : Bekjennelser. Del 2.

    Bind nummer to av den sveitsiske filosofen og forfatteren Jean Jacques Rousseaus bekjennelser. Med et mål om å gi et så oppriktig og uttømmende bilde av seg selv i sin samtid, viser disse tekstene frem spennvidden i filosofens personlighet, fra den følsomme opprøreren til den pasjonerte revolusjonære. Tekstene gir også leseren et bilde av Frankrike på 1700-tallet. Rousseaus memoarer banet vei for den bekjennende litteraturen som strekker seg like inn i vår egen tid. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.

Se flere »

Kalender

Se flere »

Aktuelt

Trivselsregler i biblioteket

Ta vare på biblioteket ditt og alt det inneholder. Hold ro og orden, og rydd opp etter deg før du forlater lokalet. Vis hensyn til andre bibliotekbrukere.

Les mer »

Oppdag bildebøker!

Med leseheftet "Spire til leseglede" har Hurdal bibliotek trukket frem 100 bildebøker du bør lese. Det er bildebøker fulle av fantasi og tull & tøys, bildebøker som handler om relasjoner, både til familie og venner, og om egen identitet. Det er bildebøker der dyr er hovedfiguren, det er helter, spenning og det er mysterier.

Les mer »

Alle nyheter

Her finner du oss