Innhold

E-bøker og e-lydbøker

Bibliotekene i Viken tilbyr e-bøker og lydbøker til utlån. Last ned appen BookBites fra Google Play eller App Store. Kontakt oss gjerne, vi hjelper deg i gang!

Slik kommer du i gang
  • Du må være registrert låner ved et av bibliotekene i Viken.
  • Appen BookBites lastes ned til nettbrett eller smarttelefon fra Google Play eller App Store. 
  • Opprett bruker og følg instruksene. Ha lånenummer og PIN-kode tilgjengelig. Se videoguide for hvordan man oppretter en bruker.
  • BookBites kan lastes ned til enheter med iOS eller Android. BookBites kan ikke brukes på enheter med Windows eller på lesebrett av typen Kindle.
Utlån og fornyelser
  • Lånetid er 28 dager. Etter dette blir boka automatisk levert tilbake om du ikke fornyer.
  • Dersom du er ferdig med boka før lånetiden utløper, anbefaler vi at du leverer den slik at boka frigjøres til andre lånere.
  • Du kan låne maks tre bøker samtidig.
  • Du kan reservere en bok om gangen.
  • Du kan låne maks fire bøker per måned.

BookBites på web Merk at innloggingen må være den samme som i appen.

Korte, enkle animasjonsfilmer som viser hvordan man bruker BookBites
Slik logger du inn Tilpass leseopplevelsen Forny lån Slik søker du Slik endrer du språk Bla i boka Se hvor lenge du har lest Slik logger du inn med Feide
               

E-bøker og e-lydbøker på engelsk 

Libby er en tjeneste levert av bibliotekene i Viken med engelske e-bøker og e-lydbøker. Last ned appen "Libby, by Overdrive" eller les på nett https://viken.overdrive.com/.

Man kan låne tre bøker samtidig og ha tre samtidige reserveringer. Bøkene kan lånes i 21 dager og kan ikke fornyes. Bøkene blir automatisk levert inn etter 21 dager. Dersom du er ferdig med boka tidligere, bør den leveres inn slik at den til ledig for neste låner. 

Libby, by Overdrive

Aviser og magasiner

I PressReader kan du lese over 7000 aviser og blader fra over 100 land. Du får gratis tilgang i en uke ved å besøke ditt bibliotek, koble deg til det trådløse nettverket og laste ned det du vil lese i appen. 

Kortfilmer og dokumentarer 

FilmBib er en strømmetjeneste med et variert utvalg norske kortfilmer og dokumentarer både for barn og voksne. Nye filmer blir jevnlig lagt til i tjenesten, følg med! Med nasjonalt lånekort kan du se filmene gratis.

Logg inn med lånenummer og PIN-kode og se filmene på pc, smarttelefon og nettbrett. FilmBib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play. 

Lovdata pro

Lovdata pro får man enkel til gang til rettskilder gjennom rettsområder, registre og søk. Tjenesten er kun tilgjengelig fra bibliotekets lokaler.

Karanteket

Karanteket.no er en samleside for flere bibliotek med digitale bibliotekstilbud. E-bøker, aviser, magasiner, filmer, podcaster, bokanbefalinger, digitale arrangement og mer. Karanteket ble opprettet da Norge var nedstengt på grunn av korona.

Bokhylla

På Bokhylla.no finner du digitaliserte bøker, aviser, tidsskrifter, kart, bilder og lydopptak i Nasjonalbibliotekets samling. Tjenesten er gratis for brukere med norske IP-adresser. Noe kan lastes fritt ned, annet er kun tilgjengelig i biblioteket. 

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelig for strømming gjennom tjenesten. Du kan strømme så mye du vil, det er ingen begrensninger for hvor mye du kan bruke tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Du må bare opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet. Å opprette bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Forskningsresultater

Nora finner du alt i norske vitenarkiv i en tjeneste. Det er studentarbeider, tidsskriftartikler, rapporter, avhandlinger, bøker og mye mer, åpent tilgjengelig.

Utvalg temasider

FN-sambandet med statistikk, verdenskart, og temasider innen bl. a. menneskerettigheter, arbeidsliv, bærekraftig utvikling, konflikter og landinformasjon.

Idunn.no med åpen tilgang til bøker og tidsskrifter, utgitt av Universitetsforlaget.


Publisert: 27.01.2020 12:50:01
Sist endret: 08.11.2023 12:32