Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Clark, Mary Higgins : Bruden som forsvant

  For fem år siden skulle Amanda gifte seg med ungdomskjæresten Jeffrey. Men natten for utdrikkingslag forsvant bruden uten et spor ... TV-produsent Laurie Moran synes saken om den savnede bruden virker perfekt for TV-programmet Under mistanke, serien som gjenskaper og undersøker uløste saker fra virkeligheten. Ved å dramatisere natten Amanda forsvant, håper de å gjenta suksessene fra tidligere. Men den som står bak Amandas forsvinning, vil gjøre alt for å holde sannheten skjult. Bruden som forsvant er andre boka i den nye serien til Mary Higgins Clarks og medforfatter Alafair Burke. Sammen skriver de underholdende spenningsbøker krydret med litt glitter og glamour.
  PinterestTwitter

 • Legathåndboken 2018

  Legathåndboken er en årlig utgivelse som gir oversikt over stipend og legater til utdanning, kultur, idrett og forskning, samt til sosial hjelp. Her finnes informasjon om hvor mye det kan søkes om, søknadsfrist, begrensninger og forutsetninger for å kunne søke, om det er nødvendig med eget søknadsskjema, hvor søknadsskjemaet skal sendes og e-post- og internettadresser som gjør det mulig å kontakte det enkelte legat- og stipendstyre.

 • Hvem hva hvor 2018

  Hele Norges årbok, Hvem, Hva Hvor, holder fortsatt koken. Hvert år blir 15 000 eksemplarer av det hendige oppslagsverket spredt til nordmenn over hele landet. Her kan du lese om de viktigste internasjonale hendelsene og om høydepunktene fra norsk samfunnsliv, kultur, livsstil, sport og vitenskap i perioden oktober 2016 til september 2017. Knut Are Tvedt (f. 1952) er en norsk sakprosaforfatter. Han er fagansvarlig for Store norske leksikon, redaktør av Oslo byleksikon og fra 2013 redaktør for Hvem, Hva, Hvor. Hans fagfelter omfatter blant annet historie og politikk.

 • Kumano-Ensby, Anne Linn : Klar deg selv i naturen! : en hakkespettbok

  Har du noen gang lurt på hva du ville gjort hvis du måtte klare deg helt selv? Hvis du strander på en øde øy eller familiens bil bryter sammen midt oppe på snau ellet? Tenk om du går deg bort i skogen og ikke vet hvilken vei som fører hjem?

  I denne boka lærer du masse om hvordan du kan holde deg varm, mett og frisk i kampen mot de norske naturkreftene. Her finner du knepene for å varsle om hjelp eller finne veien hjem når telefonen ikke virker lenger. Alle kan lære seg å finne spiselige planter, filtrere vann, knytte nyttige knuter eller tenne bål uten fyrstikker. Hvordan bygger man egentlig en god snøhule og hva gjør du om det kommer en bjørn?

  Sannsynligvis blir aldri denne kunnskapen livsviktig for deg. Men det å kunne klare seg selv i naturen er både spennende og nyttig! Og det å leke at man er alene og langt fra hjelp, kan gjøre neste familieutflukt til en morsom utfordring, enten turen går langt opp på fjellet eller til skogholtet rett bak huset.

 • Sandmo, Camilla Helene : Kan vi bare late som

  Velskrevet, vittig og vakkert om overambisiøse foreldre og den første kjærligheten

  Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på isen. Etter et veddemål utvikler det seg langsomt et vennskap mellom de to. Men alt er ikke på plass i Jossis verden.

  Mens jeg ligger og kaver på isen, flyr noe svart forbi meg og krasjer inn i vantet med et ekstremt høyt smell. Jeg kryper sammen og kjenner sjokket av den skarpe lyden helt ut i fingertuppene. Pucken. Den burde faen meg hatt lyddemper.

  Jeg plukker den opp og stirrer på den med avsky. En av guttene klatrerover dekkene og er på vei mot meg.

  «Si unnskyld», sier jeg når han er nærme nok. «Du kunne ha drept meg!» Gutten sier ingenting, han bare stirrer. Alt jeg kan skimte under hjelmen, er mørk hud og svart hår.

 • Trettebergstuen, Anette : Homo : for deg som er, lurer på om du er eller har lyst til å bli homo - eller for deg som bare lurer på hvordan disse homogreiene funker

  Er du nysgjerrig på noe som har med homofili å gjøre? Er du homofil, eller skulle du kanskje ønske at du var det? Forfatterne Anette Trettebergstuen og Bård Nylund forteller om sine personlige erfaringer som homofile. I tillegg har boka bidrag fra blant andre Jens Stoltenberg, Nils Bech, Knut Anders Sørum, Linn Skåber og Rebekka og Jonathan fra NRK-serien Ut av skapet. Forlaget beskriver boka som nyttig, interessant, morsom og pinlig. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Skretting, Gudrun : Anton og andre flokkdyr

  Anton er klar for å begynne på ungdomsskolen, og har en plan for hvordan han skal være mest mulig anonym. Han skal på ingen måter skille seg ut, bare være en del av flokken. Trodde han. Helt ufrivillig blir han tatt for å være en kul fyr, og må gjøre så godt han kan for å leve opp til det nye imaget. Anton sammenligner kampen for tilværelsen i ungdomsskolen som i dyreriket, han må finne ut hvem han vil være, en vanlig gnu blant gnuer, eller en løve som spiser gnuer til frokost. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Næss, Robert : Zombieutbruddet : Episode 1

  Alle vet hvordan man stopper en zombie. Du bare moser hjernen - og det er det.

  Men hvordan stopper du et hissig zombievirus som truer med å spre seg over hele Norden, kanskje hele verden?

  Thelma og Tico har bare så vidt startet opplæringen som paranormale agenter da katastrofen skjer og de må ut på sitt første farefulle oppdrag. En liten feil kan bety døden. Eller enda verre - de kan selv bli til zombier!

 • Blom, Kirsti : Snøugla

  Snøugla er en mytisk og mystisk fugl med digre vinger, hvit fjærdrakt med mørke spetter og gule øyne med et sylskarpt blikk. I Norge er den fredet fordi det har blitt stadig færre av den. Snøugla hekker over store landområder, derfor er det vanskelig å fastslå hvor mange som finnes. Rovfuglen holder seg i områder der det er lemen å fange. Forskere frykter at det kanskje ikke er mer enn 30 000 igjen av arten i verden. Den er sterkt truet av klimaendringene og lider under mangelen på regelmessige lemenår. Boka har en fortellende stil selv om innholdet er faktaorientert, samt at den er utstyrt med en egen faktaside.

 • Lindell, Unni : Kjærestehjerte

  Ingen kan skrive om forelskelse i denne aldersgruppen, som nettopp det Unni Lindell gjør i sine bøker om Ella. Til høsten kommer en ny, herlig bok for alle Ella-fans der ute.

  KJÆRESTEHJERTE er den syvende boken om Ella. Denne gang handler det om hvordan vi er mot hverandre - men aller mest handler boka om å være forelsket.

 • Estes, Max : Sykkelløpet

  Max Estes nye bildebok bringer leseren inn i et spennende sykkelløp. Det er sykkellag mot sykkellag. De skal klatre oppover snødekte fjell, rase nedover fjellsider. De skal sykle gjennom skog og by. Hvem vinner?

  Med stil og spenning i ord og bilder gir Max Estes oss en enkel og lærerik fortelling for små og store lesere.

 • Johnsen, Mari Kanstad : ABC

  na og mormor er ute og spaserer når Anna plutselig får en ring i hodet. Hvor kan den ha kommet fra? De ringer på i nærmeste høyhus for å spørre, men verken Arkitekten, Bakerne eller Cellistene mangler en ring. Og utenfor dør D lukter det røyk... men det kan vel ikke være en flammesprutende Drage som bor der? Eller?

 • Pettersen, Siri : Bobla

  Kine hater verden. Hun hater å være prisgitt alle andres møkkaregler, i en møkkaby, i en møkkaverden. Etter en forferdelig dag på skolen finner hun en mystisk glasskule på kirkegården, med en tøydukke i. Kula vokser til ei diger boble, stor nok til at hun kan gå inn og ut av den. I tillegg kan den fly. Kine kaster seg over den uventede muligheten til å rømme fra alt og alle, sammen med den gufne tøydukka. Etter en stund blir bobla hardere, da innser Kine at hun må velge å være inni eller utenfor. For alltid. Dette er en humoristisk og alvorlig historie om frihet, grenser, nærhet og sameksistens. Fortelling for mellomtrinnet

 • Oudmayer, Kristin : Mobbeboka : alt du lurer på, men ikke tør å spørre om

  Kan jeg mobbe noen uten at jeg vet det?

  Er det greit å prioritere meg selv og vennene mine, eller er jeg med på å stenge andre ute da?

  Er det min egen feil at jeg blir mobbet?

  Mobbeekspert Kristin Oudmayer svarer på alle spørsmålene du har om mobbing. Her får du vite hva du kan gjøre hvis du blir mobbet eller hvis du vil hjelpe en venn.

  Du får også vite hva de voksne rundt deg kan hjelpe til med.

 • Karlsson, Ørjan Nordhus : Nattspeilet

  En natt blir Mathias vekket av at det står en fremmed ved sengen hans på sykehuset. Han tror ikke hun er pasient, for hun har på seg en stor, svart T-skjorte med Iron Man på. Den ligner veldig på en av hans egne. Hun hvisker med lav, hes stemme at hun heter Tara og trenger Mathias sin hjelp, og forsøker å dra ham ut av senga. Mathias blir redd og dytter henne bort. Tara forsvinner like fort som hun dukket opp. På gulvet ligger det igjen et ark etter henne med en merkelig oppskrift på noe som kalles månevann. Dette er en fortelling om mørke og håp, vennskap og mot, og det å bli kastet ut i en fremmed verden. Bak i boka finnes et spill, Mysteriet i Stormskogen. En historie hvor leseren selv er helten og må hjelpe noen av figurene fra Bifrost og Nattspeilet. Alt man trenger er en blyant og viskelær og en terning. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Klakken, Linda : Dumme, dumme hjarte

  Underhaldande og intenst om kjærleik

  Kjærleiken er noko drit, synest Klara. At faren Frode ikkje har nokon ny kjærast, er eit problem. For å gjere noko med dette skriv Klara eit falskt kjærleiksbrev som ho legg i postkassene til dei einslege damene i nabolaget – og kjem opp i ei rekkje uventa og pinlege situasjonar. Men kven er ho sjølv forelska i? Det får ho først svaret på då det byrjar ei ny jente i klassen. For Marie Lindkvist dansar ballett som om det står om liv og død. Ja, ho dansar som om det er hennar siste dans her på jorda.

  Linda Klakkens første bok for barn er ei historie om den første, store forelskinga. Om klassefestar, kysseleikar og uuthaldeleg hjarteverk.

 • Molaug, Marius Horn : Verdens verste venn

  Kent og Ruben har vært bestevenner lenge, og det skal de fortsatt være, tenker Ruben. Men så begynner det en ny gutt i klassen som heter Stig. Den nye gutten kan både rape høyt, utføre skateboardtriks, er morsom og alle i klassen elsker ham, særlig Kent. Ruben føler seg usynlig og venneløs, og er villig til å gjøre hva som helst for å få bestevennen sin tilbake. Derfor lager han en genial plan, synes han selv. Humor for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Rasmussen, Tarald : Hva er protestantisme

  Protestantene hadde et ønske om å forenkle kristendommen og legge vekt på det mest vesentlige. Bibelen skulle være den eneste religiøse autoriteten, og de religiøse ritualene ble redusert til et minimum. Denne boka handler om hva som kjennetegner protestantismen som religion. Den har hatt stor innvirkning på dagens etikk, holdninger til arbeid og økonomi, synet på fattigdom, velferd, rettferdighet og mange andre områder. Protestantismen har vært med på å definere vår oppfatning av kristendom, vårt syn på andre religioner og langt på vei formet vår variant av sekularitet. Ifølge forfatteren er protestantismen den norske kulturens viktigste undertekst. Tarald Rasmussen er professor i allmenn kirkehistorie ved Universitetet i Oslo.

 • Frøland, Carl Müller : Nazismens idéunivers

  Over 70 år etter Nazi-Tysklands fall står fortsatt spørsmålet ubesvart: Hvordan kunne en ledende europeisk kulturnasjon utvikle seg til et diktatur som utløste en ny verdenskrig og begikk industrielt folkemord? Hva var nazismen, og hvorfor handlet nazistene som de gjorde? Nazismen oppsto ikke i et idéhistorisk vakuum, men hadde i realiteten dype røtter i tysk kultur. Denne boken tar oss med på en fascinerende tidsreise fra den tyske romantikken frem til naziæraen. Vi får se hvordan tankestrømninger oppstår og - kanskje overraskende - bidrar til fremveksten av den nazistiske ideologi. Boken belyser sentrale kjennetegn ved denne ideologien: ultranasjonalisme og førerdyrkelse, rasetenkning og antisemittisme, voldsromantikk og totalitarisme med mer. Fremstillingen dekker dessuten nazismens sterke innslag av okkultisme. Vi får også innblikk i naziideologiens psykologiske effekt - hvordan nazistiske idealer og holdninger fikk enkeltmennesker til å slutte helhjertet og energisk opp om Hitler-regimet. Dette er en fortelling om hvordan en «politisk religion» blir til, og får en slik makt over sinnene at mennesker motiveres til de mest drastiske handlinger som kulminerer med Holocaust. Det er en dramatisk beretning om fanatisk lidenskap og grensesprengende vold. Nyutgivelsen av Adolf Hitlers Mein Kampf har pisket opp sterke følelser i Tyskland. Interessen for nazismen er større enn aldri før. Temaet er brennende aktuelt. Nazismen kaster lys over helt sentrale spørsmål i vår samtid. Ekstreme ideologier som nynazisme og islamisme hjemsøker dagens Europa. Fortsatt er det mennesker som dreper i rasens og troens navn.

 • Hem, Per Eivind : Mannen fra underverdenen : Gulosten - et forbryterliv

  I mellomkrigstiden var Gulosten et velkjent navn. Johannes Sigfrid Andersen, som han egentlig het, ble av politiet regnet som en av landets farligste forbrytere. Andre så på ham som en gentlemanstyv og rømningsekspert. Under andre verdenskrig klarte han det kunststykke å bli en del av Kompani Linge. Disse årene ble han betraktet som en modig patriot og krigshelt. Men vel tilbake i Norge i 1945 gikk det galt igjen. Andersen slet med overgangen til fred og drepte to forsvarsløse tyske krigsfanger i jakten på sprit. Han ble reddet ved påtaleunnlatelse av Kongen i statsråd. Resten av livet hans var en hårfin balansegang mellom det lovlige og det ulovlige. Denne boken forteller historien om den mangslungne personligheten Gulosten og hans kompliserte liv. Omtalen er utarbeidet av BS.