Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Läckberg, Camilla : Heksen

  Når fire år gamle Linnea forsvinner fra en gård rett utenfor Fjällbacka, vekkes onde minner til live. For tretti år siden forsvant en liten jente fra samme gård. Så blir liket av Linnea funnet akkurat på samme sted, og politiet må spørre seg om det kan være en sammenheng mellom de to drapene. Da Stella forsvant den gangen ble to tretten år gamle jenter funnet skyldige, men slapp fengsel på grunn av alderen. Den ene av dem har bodd hele sitt liv i Fjällbacka, den andre, som nå er en berømt skuespiller, er nå tilbake for første gang. Patrick Hedström blir satt på saken, og søker råd hos Erica Falck som allerede er i gang med å skrive en bok om den første saken. Boken inngår i BS Bestselgerabonnment. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Brown, Dan : Opprinnelse : en Robert Langdon-thriller

  Robert Langdon ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao, der en av hans tidligere studenter skal lansere en revolusjonerende oppdagelse. Edmond Kirsch er genierklært it-gründer og multimillionær, og den nye oppdagelsen hans sies å besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål. Underveis i presentasjonen forstår Langdon at Kirsch' prosjekt er mer kontroversielt enn man kunne forestille seg. Så bryter det ut kaos på det nøye planlagte arrangementet. Det ender med at Langdon må forlate Bilbao i all hast, på jakt etter et kryptert passord som vil avdekke Kirsch' hemmelighet. Dette er den femte boken i serien om Robert Langdon. Boken inngår i BS bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Kove, Torill : Tråder

  I et univers der alle søker å knytte seg til noen, finner to individer,
  en kvinne og et barn, sammen ved hjelp av en tynn rød tråd. Den røde
  tråden løfter kvinnen opp og fører henne til et lite barn som er
  kontaktsky og engstelig. Etter hvert bindes de to individene sammen.
  Fortellingen følger dem gjennom barnets oppvekst, til tråden løsner og
  barnet går sin egen vei. Dette er en fortelling om kjærlighet og
  tilknytning, særlig mellom mor og barn, fortalt nesten uten ord.
  Historien er basert på animasjonsfilmen ved samme navn.

 • Landmark, Kristian : Trusselen fra dypet

  Det Oscar trodde skulle bli en helt vanlig skoledag, blir alt annet enn det. Allerede i første time oppdager han at han har fått noen spesielle evner. En underlig blå bil kidnapper Oscar og de forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks barn det samme. Da Oscar våkner av bedøvelsen er han på vei ned mot bunnen av Marianegropa i Stillehavet. Barna befinner seg i Akvariet, hovedkvarteret til den mystiske Regnbueordenen. De får vite at de alle er 'bærere' av hver sin farge-energi, syv krefter som skal ha gått i arv i over tusen år. Men Oscar oppdager at det er noe fryktelig galt. Det er bare seks barn som har ankommet Akvariet. Det syvende barnet mangler. Oscar og de fem andre barna som har ankommet Akvariet er de eneste som kan stå i veien for noen helt grusomme menneskers jakt på verdensherredømme. Grafisk roman for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Hofstad, Ellen : Elvesang

  «Når isjøkelen under Stuorračohkka løsner og ruller ned ura og vannet spruter over fjellskrentene, da vil du høre et drønn. Det er sommertegnet i Ruŋguvuopmi. Da må du kaste blikket oppover, og du vil se at det du trodde var grå mose, blir levende. Da er det reinhjorden du ser», hvisker han ned i halsgropa hennes. «Glem ikke drønnet, Kaarina, når du hører det, er jeg hos deg.»

  Armene som holdt så hardt rundt henne, løsner, han går et skritt tilbake. Blir stående helt stille å bare se på henne. Så løfter han handa og stryker håret vekk fra panna hennes, snur seg og forsvinner inn i mørket.

  Året er 1868. I Tornedalen i Sverige har det vært hungersnød flere år på rad. I fortvilelse sender foreldre barna sine med samene til Ruija (kysten av Nord-Norge) for at de skal overleve. Kvenjenta Kaarina er femten år og har lovt mora å passe på Daniel, lillebroren. Men raiden deler seg og Daniel for svinner nordover. Kaarina havner hos Kirsten og Anders i Lavangen. Hun strever for å bli likt og godtatt, men ingen ting er godt nok og den kalde latteren til Kirsten klorer henne opp innvendig. Redd og krenket klarer hun å komme seg vekk. Men hvor skal hun dra? Hun må finne Daniel. Og Áslat, samegutten som ga henne reinkalven.

 • Wegter, Jurgen : SOS Blomstereng

  Hilda og hennes søster lever et godt liv i en gammel blomstereng. Men en dag blir verden bokstavelig talt snudd på hodet. Jakten på blomstene er i gang. Bli med på en spennende reise full av farer. Hvorfor forsvinner våre blomsterenger? Hilda og hennes søster lever et godt liv i en gammel blomstereng. Men en dag blir verden bokstavelig talt snudd på hodet. Jakten på blomstene er i gang. Bli med på en spennende reise full av farer. Hvorfor forsvinner våre blomsterenger?

 • Teigen, Elna : Sjokolade-Sivert

  Sivert drømmer om sjokolade. Men mamma nekter å kjøpe det i butikken. Hun sier han må vente til lørdag. Da tenker Sivert: hva om hele verden var laget av sjokolade? Og neste morgen får han oppfylt drømmen sin, men er det nødvendigvis bra? En morsom og lett gjenkjennelig vri på historien om Kong Midas.

 • Aalbu, Ragnar : På bærtur

  En sympatisk bjørn spiser seg gjennom blåbærskogen, da han plutselig oppdager verdens største blåbær. Samtidig er ei jente på skoletur i skogen med klassen sin. Jenta synes ikke skog er noe gøy, men det kan hende det skjer noe uventet når man er på bærtur. Dette er en filosofisk fortelling. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet

 • Løyning, Ole Kristian : Kai og kjempefrosken

  Fiskebilsjåfør Franco mener ferie er for latsabber, og mageknip er innbilning. Sønnen, Kai, må finne seg i å ha en far som alltid har en lett forklaring på alt det vanskelige som finnes. Samtidig handler den om hvordan stadig voksende problemer og utfordringer kan bli møtt med kreativitet og et brennende ønske om en lykkelig slutt. Dette er også en historie om vennskap, om livskriser og det å hele tiden måtte kjempe for å få endene til å møtes. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Parr, Maria : Keeperen og havet

  Endeleg er Trille og Lena frå Vaffelhjarte tilbake, til glede for gamle og nye lesarar!

  Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han kan gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Og på havet jaktar farfar på storfisken, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han byrjar å bli gammal.

  Det er duka for mykje drama og sterke kjensler når Lena, Trille og farfar går inn i eit år der dei må kjempe hardt både med seg sjølve og med naturkreftene. For kva skal ein gjere når alle flåtane ein byggjer, forliser, alle flaskepostane ein sender, driv inn i fjørene heime og ingen bryr seg om det ein verkeleg kan? Ein kan i alle fall ikkje gi seg på det!

  For som Lena Lid seier i trengde situasjonar: No må de søren kverke meg vakne, der framme!

 • Fjellanger, Kristian : Samir og den lange reisa

  Samir og familien er ikkje lengre trygge heime i Afghanistan, og må legge ut på flukt. Dei legg ut på ei reise til Noreg, og dei spør om dei kan få lov å bu her. I Noreg byrjar Samir på skulen, og vert bestevenn med Synne.

  Men får Samir og familien hans lov til å bli i Noreg?

  Dette er en barnebok. Passer barn fra 6 til 12 år.

 • Jackson, Ida Sofie Søland : Lena blir storesøster

  Mamma og Oddvar har store nyheter å fortelle Lena. Hun skal bli storesøster, og er snart ikke den minste i familien lenger. Lena har bestemt at babyen skal være en jente, og hun skal hete Elsa. Men det blir slett ingen Elsa. Babyen som kommer ut er helt annerledes enn Lena hadde sett for seg. Dessuten skal han hete Sverre. Boka har fargerike illustrasjoner, korte setninger og enkel tekst. Lettlest for småskoletrinnet

 • Unstad, Elin Viktoria : Vega : kampen for en ny verden

  Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt etter litt rakner samfunnet rundt henne. De livsviktige solcellene slutter å fungere. Restriksjonene strammes inn. Men Myndighetene har kontroll. Eller? Elin Viktoria Unstad er en debutant som kan skrive om både slåsskamper og den første, store kjærligheten slik at vi tror på det – og blir dratt inn i Vegas verden

 • Lindboe, Karin Kinge : Sam og Noa redder humler fra døden

  Redd humla! Død eller levende!

  Sam og Noa har dannet en klubb. De skal redde humler fra døden, og Aida får lov til å være med. Sammen lager de plakater der de forteller om humler og hva de liker, og så lager de humlehus!

 • Hagerup, Hilde : Bestefar og jeg sparer til hund : obs! obs! superhemmelig

  Pelles aller største ønske er å få seg en hund, men mamma sier nei.
  Heldigvis er bestefaren til Pelle av en annen oppfatning, og sammen
  bestemmer de seg for å spare til hund, selv om de ikke får lov.

 • Laberg, Hans Petter : Ingen ting blir som før

  Ikke alle brødre er mors beste barn. 16 år gamle Markus og storebroren hans, Victor, har et problematisk forhold. Victor er langer og småskurk. Markus savner Victor og vil gjerne ha kontakt, men det er ikke så enkelt. Victor er ikke en man kan stole på. En lørdagskveld blir Markus med Victor på en biltur for å levere en bag, og ting går galt. Dette er historien om den helga mot slutten av tiende klasse som ikke ble helt som forventet, den samme helga som Markus møter Sara. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Øvreberg, Elisabeth : Blodets hevnere : fantasyroman

  I Nord-Norge i sen vikingtid befinner kamptrellen Eskil seg blant de brutale nattjegerne på den avsidesliggende øya Gaptul. Siden han klart å ta livet av lederen deres, Heivar, er statusen hans som halvgud blitt forsterket. Nattjegerne er overbevist om at Eskil besitter magiske krefter, og disse kreftene vil de benytte når de skal kjempe om hvem som skal ta over makten på Gaptul. Nattjegerne deler seg i to rivaliserende grupper, og en blodig jakt på Eskil begynner. Eskil derimot vet ikke hvordan han skal holde de rødøyde jegerne unna, for han har ikke noe sted å flykte. Historien kan leses uavhengig av "Blodets galskap" som var første bok i serien. Fantasy for ungdomstrinnet.

 • Guinness world records 2018

  Boken inneholder oppdaterte og spektakulære rekorder av alle slag: fra naturens verden, menneskeheten, vitenskap og teknologi, byggverk, transport, kultur, underholdning, idrett og fra menneskers meritter. Rekordene er samlet under ulike overskrifter på dobbeltsideoppslag. Først i boken står informasjon om hvordan man kan sette rekorder selv. Boken inneholder også intervjuer med rekordholdere. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.