Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Hope, Hasse : Compis

  Året er 2057, og fremtiden har innhentet Norge. Selskapet PrivatOil skal lansere COMPis, verdens første 100 % menneskelignende robot, og den skal selges til unge, ensomme mennesker som trenger en robotvenn. Men selskapet fortviler, det viser seg nemlig at roboten er tidenes største nerd, så nerd at ingen vil bli venn med den. Da forskerne innser at kulhet ikke kan programmeres, bestemmer de seg for at den må læres opp på gamlemåten. Slik ender COMPis opp på Oslos kuleste skole sammen med skolens kuleste fyr. Nå må roboten lære seg å bli kul, og det kjapt.

  COMPis er scifikomedie og fremtidsdrama, høstens varmeste dystopi om vennskap og hva det egentlig vil si å være kul.

 • Saanum, Kari : Ingen er ei øy : roman

  Boka følger Kaia den siste dagen på ungdomsskolen og avslutter trilogien om henne.

  Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas, ankre opp ved ei øy ute i fjorden, og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma er på seiltur med ny kjæreste. Pappa ligger på sofaen og drikker. Når han dukker opp på skoleavslutninga, blir alt bare verre.

  Boka er en frittstående fortsettelse av Elefanten i rommet og Gråt, baby og avslutter trilogien om Kaia.

 • Rydland, Asbjørn : Draumsende

  Mystiske og brutale draumar kjem til Eirik samstundes som han reiser djupare inn i Ingenmannsland. Han veit ikkje kva desse draumane betyr, eller kvifor han plutseleg ser Tor med hammaren stå ute i Nordsjøen. Saman med vennene Khalid og Maria må Eirik stole på sine eigne krefter i kampen mot anzilane. Vegandi-serien er eit univers med gudar, magi, dataspel og parallelle dimensjonar. Fantasy for ungdomstrinnet.

 • Moen, Torbjørn : Recover : å komme seg over Linda Røyse

  Johannes, eller Josse blant venner, har kjærlighetssorg. Akkurat nå er hans eneste oppgave her i livet å komme over Linda Røyse. Kompisen Truls vet råd. Han googler gode selvhjelpstips for folk i sorg og krise, og får med Josse på både fysiske utfordringer og samtaler med folk på t-banen. Historien veksler mellom minnene om Linda og til dels komiske utslag av Truls sine påfunn. Den er sorgmunter om kjærlighetssorg og forsoning, og om det å være ung og forelska. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Jamtli, John Sigvart : Sabotør

  Den 9. april 1940 ble Norge okkupert av nazistene. Okkupasjonen førte til forfølgelser, fengslinger og henrettelser. Samtidig var det flere som gjorde motstand mot det nye regimet og som kjempet for et fritt Norge. Dette er historien om Osvald-gruppen og hvordan de ble viklet inn i en katt- og mus lek med Gestapos verste agenter. Mange av medlemmene i Osvald-gruppen ble sett på som uroelementer og ble dømt for terror etter krigen. Tegneserie for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Roskifte, Kristin : Alle sammen teller

  I denne myldreboka kan man telle mennesker, se at folk er forskjellige, følge dem, føle med dem og se hvordan historiene deres flettes sammen. For dem som har et skarpt blikk skjuler det seg også mange små og store hemmeligheter i bildene. Myldrebok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Andersson, Rune Johan : Borte

  Hovedpersonen er midt i skogen, mamma og pappa er borte. Av og til virker det som ikke alle trestammene egentlig er trestammer, at de er noe helt annet. Men så virker de ikke så skumle like vel. Dette er en fortelling om å gå seg bort, men også om å finne veien tilbake, om hvordan det kan føles å være liten i en verden av voksne. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Duus, Adele Lærum : Farmors kongehus

  Når lille Adele er på besøk hos farfar og farmor i den gamle doktorgården pleier hun å få farmor til å fortelle historier fra gamle dager. Den aller morsomste er den om da Kong Olav bodde hjemme hos dem i det store doktorhuset da det var NM på ski på Voss. For etter at kongefamilien var gjester hos farmor og farfar flere ganger, ble huset deres hetende Kongehuset på folkemunne. Dette er en nostalgisk barndomsfortelling med fargerike illustrasjoner i collagestil. Billedbok for førskolebarn/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Ask, Lene : Mai og Juni

  Så lenge Mai kan huske har hun vært usynlig. Ingen andre enn mamma og Rolf vet at hun finnes. Helt til det en dag dukker opp en ukjent gjest i baren på hotellet. Et spesielt vennskap oppstår. Men det blir ikke helt uproblematisk når Mai, som har levd så beskyttet, må forholde seg til grenseløse Juni. Til slutt vinner vennskapet over forskjellene, og de to jentene erfarer hvor mye et vennskap kan bety når alt står på spill. Dette er en fortelling om to uvanlige venner, om noen ganske uvanlige utfordringer og det å bli sett som den man er. De to venninnene med sine utfordringer med å være usynlige har også vanlige ungdomsutfordringer som drama, vennskap, misunnelse, kjærlighet, pubertet. Her er gjenkjennbar tematikk, magisk realisme spenning og fantasi. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Ersland, Bjørn Arild Hansen : Kalde føtter, varme hjerter

  Der Thea er, må Magnus være. Slik har det vært helt siden han ble forelska. Denne uka skal de på leirskole. Det er ikke lett å dra på klassetur. Spesielt ikke en klassetur med fem overnattinger! Magnus savner pappa så fort han setter seg på bussen. Hvis det ikke var for Thea, ville han helst blitt hjemme. Men Magnus elsker Thea. Og nå har han sjansen til å finne ut om Thea elsker ham.

 • Jackson, Ida Sofie Søland : Lena og Anne-Marthe

  Bestevenninnen til Lena, Anne-Marthe, har blitt venn med Hege Susan i
  løpet av sommeren. Da klikker det for Lena. For nå har hun ingen til å
  være hest når hun er ridder. Lena og Anne-Marthes vennskap blir satt på
  prøve. Lena ser ingen annen utvei enn å utfordre Hege Susan til duell.
  Boka har fargerike illustrasjoner, korte setninger og enkel tekst.
  Lettlest for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: 6-9 år
  . - Lettlest

 • Blom, Kirsti : Svalbardreinen

  I denne boka kan man lære mer om den helt spesielle reinarten, Svalbardreinen, som bor så langt nord. Her får man blant annet vite at den eneste fienden Svalbardreinen har er menneskene. I tillegg har den en unik egenskap ved at den kan kjøle ned den kalde lufta i nesa før den trekker ned lufta. Boka har en fortellende stil selv om innholdet er faktaorientert, samt at den er utstyrt med en egen faktaside. Faktabok for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Borge, Synnøve : Jerv

  Jerven er en av de fire store rovdyrene i Norge, men den er både sjelden og sky. Boka følger en jervetispe fra hun blir født og til hun må klare seg på egen hånd. Sammen med søsknene sine leker og utforsker hun verden, men livet er ikke bare en lek. Det er også fullt av farer. Boka er rikt illustrert med fotografier og har mange faktabokser. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Rørvik, Bjørn F. : Purriot og den falske nissen

  Den femte boka om detektivhelten Purriot vil garantert glede store og små krimelskere.

  «Nisseslask stjal gavene» leser mesterdetektiven Purriot i Hurlum Dagblad. En falsk nisse har lurt et helt nabolag trill rundt og stjålet gavene deres. Noe så frekt! Når det viser seg at skurken også har stjålet gaven som Purriot og Paprika ga til Beate, får Purriot nok. Nisseslasken må fanges!

 • Lindahl, Lena : Jenta i veggen : i skjul for nazistene

  Betzy
  Rosenberg, ei norsk, jødisk jente, klarte å gjemme seg for tyskerne og
  norske nazister i Trondheim fra høsten 1942 til krigens slutt. Hun gikk i
  skjul da deportasjonene startet og overlevde rett foran nesa på
  fienden. Takket være et medmenneske som risikerte sitt eget liv ved å
  skjule henne. Rommet hun gjemte seg i var et hull i veggen med en
  gulvflate på 50 x 65 cm, og en dør hun kunne trekke til seg ved hjelp av
  to hemper. I nabohytta festet nazistene, og selv Henry Rinnan, leder
  for den beryktede Rinnan-banden, kunne når som helst dukke opp. Betzy
  mistet ungdomstiden, og resten av familien hennes ble deportert til
  konsentrasjonsleiren Auschwitz sammen med de fleste jødene i byen. Dette
  er en sterk dokumentasjon om hvordan Betzy overlevde 2. verdenskrig.
  Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: Ungdom fra 13 år

 • Totland, Anders : Den norske slavehandelen

  Gjennom ti dramatiske historier skildres livet og hverdagen til de norske deltakerne i slavehandelen. Fortellingene gir et innblikk i livet slik det var på 1600- og 1700-tallet, rått og brutalt og hjerteskjærende. Men også i denne mørke delen av norsk historie fins det nyanser. Det var nordmenn i alle ledd. De reiste til sjøs, med skipene fulle av afrikanske slaver, og de jobbet på dansknorske slavefort i Afrika og i Amerika. En mektig dommer fra Ringerike torturerte og drepte et tosifret antall slaver. En sliten skipper fra Bergen mistet både jobb og familie, før han fikk en ny sjanse på et slaveskip. Selv Tordenskiold, den store krigshelten, var aktivt med i denne handelen. Boka er illustrert i en poengtert tegneseriestil med tidsriktige detaljer. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Lunde, Maja : Snøsøsteren : en julefortelling

  Det er snart julaften. Julian blir 10 år den dagen. Fram til nå har dette vært den beste dagen i året, når juletreet står pyntet og lysene er tent, luften er fylt av lukten fra klementiner og pepperkaker, og det knitrer i peisen. Men denne jula blir annerledes, for ingenting er som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde. Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. En dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul tross alt. Likevel er det noe som skurrer. Det er noe mystisk med huset som Hedvig bor i, og det er en underlig gammel mann som stadig dukker opp. Hedvig bærer på en stor hemmelighet. Dette er en julefortelling i 24 deler. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

 • Swinney, Nicola Jane : Hester og ponnier

  I denne boken kan du lære om de mest populære heste-og ponnirasene. Fra den store og kraftfulle hannoveraneren til den lille shetlandsponniern er den full av flotte bilder og vesentlige fakta.
  Velg din yndlingshest blant nesten 40 raser.
  De enkelte hesterasene blir inngående presentert, og deres spesielle egenskaper, talenter, særtrekk og opprinnelse gjennomgås i detalj.

 • Lær deg mer om hester

  Nysgjerrig på hest? Denne boka lærer deg alt du trenger å vite! I denne vakre boken kan du lese om de mest populære heste- og ponnirasene. Fra den store og kraftfulle shirehesten til den lille shetlandsponnien er den full av fantastiske flotte bilder og spennende fakta. Velg din yndlingshest blant over 130 raser! De enkelte rasene blir presentert, og deres spesielle egenskaper og særtrekk gjennomgås. Les også om farger og markeringer, rasenes opprinnelse og størrelse. Boken er vakkert illustrert med inspirerende bilder!