Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Erstad, Veronika : Korleis bli kvitt ei veslesøster : og sleppe unna med det!

  Guri
  ynskjer seg ei storesøster, men i staden er det ho sjølv som blir
  storesøster. Veslesøstera tar ikkje stor plass, men ho gjer mykje ut av
  seg. Guri vil at alt ska vere som før, då det berre var ho og mor. Men
  ting forsvinn. Små ting forsvinn lettare enn store ting, og søstera
  hennar er veldig lita. Guri lager ei liste for korleis ho kan blir kvitt
  veslesøster, som til dømes ved å gje ho til bestemor og bestefar,
  støvsuge ho opp, og så er ho borte eller putte ho i do og trekkje ned.
  Biletbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  . - Alder: 3-9 år
  . - God, leselig skrift

 • Grøntvedt, Nina Elisabeth : B for bestevenn

  Bea har bestemt seg for at hun vil ha en bestevenn.
  Men hvordan er man egentlig det?
  Og hva beter det å være en god venn?

  B for Bestevenn er første bok i serien om Bea og Adil og livet i barnehagen.

 • Framnes, Thomas : Storm og Albrikt må spille fotball

  Ifølge mamma har Storm og Albrikt altfor mye energi og altfor lite
  disiplin. Derfor må de begynne å spille fotball, som andre barn. Men det
  spørs om det er så lurt. Mye kan skje når to klossete og komiske
  villdyr med null balltekke slippes løs på fotballbanen. Leseløvene er
  lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Lettlest for
  småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: 6-11 år
  . - Lettlest

 • Larsen, Elisabeth Helland : Thipi og den hemmelige festen

  Thipi er ti år og lei av å være sykehuspasient. En dag sitter hun i vinduskarmen på rommet sitt og oppdager en bitte liten dame med grønn hatt, trillebag og rød nese utenfor inngangen. Damen finner frem et kart og vinker opp til Thipi. Så rart! Litt senere får Thipi og de andre barna på sykehusskolen et postkort med en spennende invitasjon. Men hvem er egentlig Florita, Birdie, Mr. Maxi og Løv som inviterer til vårfest?

  «Thipi og den hemmelige festen» er en varm og morsom historie om vennskap, mot, popcorn og månebobler.

 • Fiske, Anna : Elven

  Elven er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til skolen. Helena skulle ønske hun kunne ta mer plass. Si hva hun mener. Klare å trøste pappa. Tørre å snakke med Andreas i parallellklassen. En vårdag begynner isen å sprekke opp, og noe dramatisk skjer.

 • Stilson, Michael : Bare spille ball

  Fredrik elsker å spille fotball. Nå står han foran sitt livs viktigste kamp. Herjer han på kanten slik han pleier å gjøre, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Han er ikke forberedt på de harde realitetene. Han prøver å glemme ei jente, og klare seg uten en far, samtidig som han gjerne vil vinne, uten å miste seg selv. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Brekke, Jørgen : Planeten

  Ungdommene fra jorda har ankommet Mars. De drømmer om en ny og fredelig planet, men det er en sabotør i den eksisterende bosetningen. Raskt bryter det ut krig mellom de nyankomne og bosetterne som var på Mars da de kom. Ungdommene må slåss mot truende fiender og det dødelige miljøet på planeten. Samtidig møter de utfordringer innad i gruppa. Midt oppi alt som skjer er den norske 15-åringen, Sebbe, som oppdager at han har større lederegenskaper enn han var klar over. Hjelpen skal vise seg å komme fra uventet hold.

 • Knudsen, Lise : Plastpinner juger ikke

  Kari er i sorg og betatt av Jon på samme tid.

  I et poetisk og knapt språk skriver Lise Knudsen fram et rått, ømt og troverdig portrett av ei jente på grensen til voksenlivet.

 • Di Fiore, Mariangela Cacace : Il Biondo

  Hvor langt er du villig til å strekke deg for jenta du er forelska i?

  16 år gamle Andreas flytter til Italia. Her forelsker han seg i napolitanske Elisa, og gjennom henne introduseres han for en verden han aldri har sett maken til. Men alt dette kommer med en høy pris. Før han vet ordet av det, er han dratt inn i Napolis underverden – og der regjerer Camorra-mafiaen. Snart styres livet hans av mafiakriminalitet, hvor penger, status og ære er en del av hverdagen. Men også trusler, skytevåpen og drap. Andreas havner i en drakamp mellom egen kultur og moral på den ene siden og den ubrytelige lojaliteten til Elisa og hennes familie på den andre. For har man først gått inn i mafiaen, kommer man seg ikke ut igjen. Ikke uten at det får alvorlige konsekvenser.

 • Peers, Bobbie : Apokalypsegeneratoren

  William og Iscia sendes til Sahara for å hjelpe Avdeling for Umulig Arkeologi med en utgraving. En mystisk kule har landet midt i ørkenen, og bare William kan løse koden som åpner den. Men hva skjer hvis han klarer det? Kan kula utløse en katastrofe?
  Gamle familiehemmeligheter og koder fra verdensrommet setter William på sporet av en dommedagsmaskin av apokalyptiske dimensjoner.

 • Bringsværd, Tor Åge : Katt på ville veier

  Katten
  Buster forteller om sin ferd og ville reise gjennom tid og rom for å
  komme tilbake til Astrids fang i Norge. Serien Katt på ville veier er en
  reise gjennom ulike kontinenter og en reise i litteraturens
  barneklassikere. Her er også etiske refleksjoner rundt tema som hevn,
  svik, tilhørighet og vennskap. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.
  Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: 6-11 år

 • Falch, Sigmund : Edvin Eek og Ordensmannen

  Dypt nede under Sydpolen sitter kraften som styrer det hele. Ordensmannen sørger for at verden er sånn noenlunde i balanse. At det er like mange oppoverbakker som nedoverbakker her i verden, for eksempel. Og at det for all del ikke må finnes flere tujaer enn blå jeans. En dag Edvin Eek er på vei hjem fra skolen, tar den svingete bakken aldri slutt. Noe er åpenbart gått skikkelig gærent i Ordensmannens rike. Og noen må ordne opp. Edvin skulle bare ønske at det ikke var ham.
  Boken er illustrert av kritikerroste Jens K. Styve.

 • Skadberg, Åshild : All verdens dyr : vilt, snilt, tøft og røft!

  Møt dyr fra hele verden, store og små, farlige og ufarlige. Både ville og tamme, kjente og ukjente. I tillegg til å presentere fakta om dyrene på en underholdene måte, får man også en del humoristiske spørsmål som kan skape interesse for å utforske egenskaper og særegenheter hos dyrene. Boka er gjennomillustrert med bilder. Forfatter Åshild Skadberg er kjent for mange for sine ukentlige dobbeltoppslag i Aftenposten Junior med dyr fra hele verden. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Clark, Mary Higgins : Øynene som ser

  Etter en hjemme-alene-fest blir 18 år gamle Kerry funnet død i bunnen av familiens basseng. Politiet stiller spørsmål ved Kerrys kjæreste, som har blitt observert i en krangel med henne kvelden før. Kerrys eldre søster Aline gjør alt hun kan for å bistå etterforsker Mike Wilson i etterforskningen. Men dess mer hun graver, dess mer utsatt for fare blir hun selv. Hva vet vi egentlig om dem vi tror vi kjenner så godt?

 • Smith, Wilbur A. : Mørk storm

  Saffron Courtney vokser opp hos sin far på en frodig eiendom i Kenya. Barndommen er idyllisk, inntil en familietragedie tvinger henne til å bli voksen altfor tidlig. Hennes iver etter kunnskap fører henne til England som tenåring, hvor hun blir dratt inn i hjertet av stormen som leder opp mot andre verdenskrig. Gerhard von Meerbach er den privilegerte og idealistiske lillebroren til Konrad von Meerbach, som er en høylytt tilhenger av nazistpartiet og arving til en stor formue. Gerhard sliter med å være tro mot sine prinsipper i en stadig mer grusom verden. Hans vennskap med en jødisk mann setter han i fare, og tvinger han til å ta et standpunkt mot de onde kreftene som har tatt over landet og familien hans. Og mens krigen raser, krysses Saffron og Gerhards veier. Boken inngår i BS Bestselgerabonnement.

 • Haug, Tore : Den 12. mann : historien om Jan Baalsrud og de som reddet ham

  Boken bak filmen! Med forord av Harald Zwart. Vinteren 1943 blir tolv norske motstandsfolk om bord i «Brattholm» overrumplet av tyskerne i Troms. Elleve blir drept eller tatt til fange, bare én klarer å flykte: Jan Baalsrud. Med et forsprang på noen få hundre meter og blodspor etter seg i snøen legger han ut på krigshistoriens mest legendariske flukt. Gestapo er stadig i hælene på ham, og i storm og kulde forserer han det ugjestmilde, snødekte landskapet i håp om å komme seg over til Sverige. Underveis skal han få uvurderlig hjelp av lokalbefolkningen. Mange av dem setter livet på spill for å hjelpe Jan Baalsrud i sikkerhet.

 • Riley, Lucinda : Månesøsteren : Tiggys historie

  Månesøsteren tar oss med til det majestetiske skotske høylandet og sigøynerhulene i Granada, til tiden rett før den spanske borgerkrigen. Vi møter to kvinner som i sin søken etter å finne seg selv står i fare for å miste sin store kjærlighet. Dette er den femte boken i serien «De syv søstre».