Innhold

Turtips

I Hurdals store skogområder finnes milevis av skogsbilveger og stier der en kan ferdes til fots og på to hjul. Hurdal byr på over 40 vann med fiske- og bademuligheter og har flere utsiktspunkt, inkludert Fjellsjøkampen, Akershus’ høyeste punkt.

For den som liker vannaktiviteter har vi Hurdalsjøen med gode bademuligheter. Det er en rekke tjern, småvann og elver i kommunen hvor det er gode fiskemuligheter mot innløsing av fiskekort. 

Se kommunekart på Hurdal.kommune.no

 

 

Vinteraktiviteter

Langrenn

Hurdal har et godt, østnorsk klima og kan by på meget gode snøforhold med et godt utbygd nett av skiløyper. Områdene på Minneåsen og i Skrukkelia er spesielt kjent for gode skimuligheter både tidlig og sent på vinteren.

Om du er en birkebeiner eller mosjonist så vil du finne noe for din smak, enten det er lysløype eller oppkjørte spor for skøyting og klassisk på skogsbilvegene og i andre traseer.

Finn oversikt og kart over skiløyper i Hurdal på Skisporet.no

Alpin

I Hurdal ligger Akershus største alpinanlegg med 11 nedfarter fordelt på 3 heiser, samt egne barnebakker og akebakke. De har familieløyper, racingtrasé, barnebakker, skicross, terrengpark og skistue. Noe både for store og små! 

Les mer om alpinanlegget Skihurdal

Les også mer om alpinklubben Fremad Hurdal 

VM Spark Utfor

Det gjelder å komme raskest ned den 5 km lange løypa som går fra Hermods Plass til Hurdal Torg med spark, gjerne utkledd på kreative sparker.

"Vinterens vakreste eventyr" ble arrangert for første gang i februar 2011. Det ble dratt i gang av arrangementgruppa «Fraspark Hurdal». I 2018 tok Hurdal IL over som hovedarrangør.  

Les mer om VM Spark Utfor her

 

 

Fiske og jakt

Fiske i Hurdal 

I Hurdal kommune er det en rekke gode fiskevann og fiskerike elver. Mange av vannene ligger inne på åsen, langt unna motordur, stress og mas.

Hurdalssjøen er 16 km lang, og 59 m på det dypeste. Det er 13 fiskearter i sjøen, med abbor, gjedde og ørret som de viktigste matfiskene. Vi som lever i dag, kan vanskelig forestille oss sjøens store betydning for hurdølingene opp gjennom tidene. I tillegg til at den ga mat, var sjøen en viktig ferdselsåre både sommer og vinter. I dag er sjøen en viktig rekreasjonskilde for fiskere, båtfolk og badende.

På hjemmesiden til inatur kan du lese mer om fiske i Hurdal og kjøpe fiskekort.

Småviltjakt i Hurdal

Hurdal Jeger- og Fiskerforening har ca. 90.000 da variert og bra jaktterreng. Det er bra med småvilt på terrenget. Her er det trygt å slippe hund, siden det ikke er ulv, og lite trafikk.

Her kan du lese mer om småviltjakt og kjøpe jaktkort

Storviltjakt i Hurdal

For å få tillatelse til å felle elg, hjort eller rådyr må området jakten skal utføres i godkjennes av kommunen.

Retten til å jakte tilhører i utgangspunktet grunneier.

Her kan lese mer om hjortevilt, hundehold og motorferdsel i utmark  

Her kan du følge Hurdal jeger- og Fiskeforening på facebook


Publisert: 02.11.2016 14:38:08
Sist endret: 25.05.2021 15:02